Branko Rosić: Hrvatska preti da pomuti uspeh Zvezde ’91! (VIDEO)

Branko Rosić

Gost naše Meridian UŽIVO emisije bio je Branko Rosić, zamenik urednika Nedeljnika, književnik, muzičar, dobitnik ordena Velike Britanije. Sa njim smo pričali o fudbalu, kulturi, muzici, književnosti, a naravno najviše o Engleskoj i Svetskom prvenstvu.

Kao veliki poznavalac veza kulture, politike i fudbala naravno da nam je pričao o političkim konotacijama koje prate ovo prvenstvo.

Pogotovo za male zemlje i ne toliko bitne sportski uspesi prevazilaze zemlju. Kad vidimo Novaka Đokovića, ne postoji plaćeno spinovanje koje bi više uradilo za ovu zemlju. Meni je komšija pre neki dan rekao da ako Hrvati osvoje nama propada i Bari i sva ta peckanja o superiornosti u fudbalu. Opet imamo to da su ljudi navijali ovde za Hrvatsku, a utakmica Hrvatske sa Rusijom je dobila političku konotaciju”, rekao nam je Branko Rosić.

DA LI SE VRAĆA KUĆI? KLADI SE NA ENGLEZE! 

On smatra da je veliki novac koji je ušao u fudbal poremetio svaki balans i mogućnost nekog iznenađenja, ali da nam je ovo Svetsko prvenstvo donelo upravo to – uzbuđenje i iznenađenje.

Jedno od najzanimljivijih prvenstava koje sam ja gledao. U današnjem klupskom fudbalu je nestalo iznenađenje. Neće više nikad osvojiti titulu ni Zvezda ni Steaua ni Notingem Forest ni Aston Vila… Uništavanjem Kupa kupova stvorena je liga uspešnih, liga bogatih, ali i liga dosadnih jer nema iznenađenje. Mi ono što nemamo u klupskom fudbalu da imamo nekog iz prikrajka dobili smo na ovom Svetskom prvenstvu. Zato smo mi i razočarani u reprezentaciju Srbije jer nije napravila nijedno čudo“, istakao je Rosić.

BONUS KVOTE – SAMO U MERIDIANU! 

Naš gost je istakao koliko je meka moć fudbala jaka i da je fudbal zapravo naš najveći ambasador u drugim državama.

Što se tiče ovog Svetskog prvenstva veruje da je moć Engleske na ovom SP u Garetu Sautgejtu, ali i u nedostatku ogromnih očekivanja koja su ranije postojala i naravno naš gost veruje da fudbal može da se vrati kući.

Osim toga – saznajte i koje knjige čita Zvezdan Terzić!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime