5 KLJUČNIH STVARI: Spektakularan autogol, najbolji fudbal prvenstva i još ponešto

Iran
(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Iran je neverovatnih autogolom Buhaduza u poslednjim momentima meča uspeo da pobedi Maroko u do sada najboljoj utakmici Svetskog prvenstva! Videli smo odličan fudbal i nekoliko bitnih stvari.

Iran je odneo veliku pobedu, a Maroko sada ima minimalne šanse da prođe dalje, verovatno bi morali da pobede u oba naredna duela. Strpljivom igrom su stigli do rezultata i verovatno se pokazali kao taktički nabolja ekipa koja je do sada igrala na ovom SP. No, šta smo videli?

6. SPEKTAKULARAN AUTOGOL

Budebuz je bio potpuno sam u svom šesnaestercu i potpuno je neshvatljiivo zašto je ovako efektno zakucao loptu u svoju mrežu. Ušao je da promeni nešto na terenu i to mu je pošlo za rukom, ali ne u pozitivnom smislu.

Veliki je ovo udarac za Maroko i posle ovakvog poraza teško da će se oporaviti pred naredni duel.

5. MAROKANSKI GEGENPRESUNG

Neverovatno ofanzivno je u ovaj meč ušao tim iz Severne Afrike. Napadali su povremeno i sa osam igrača, a  svaki od tri štopera je redovno izlazio i priključivao se napadu.

Iran je posebno u prvih 15 minuta imao problema da se izbori sa takvom igrom, ali nažalost po Marokance nisu uspeli nijednom da naprave neku stopostotnu šansu.

Ipak ako nastupe ovako ofanzivno protiv Španije i Portugala mogli bi loše da prođu što se tiče defanzive. Ipak ovakav gegenpresung nismo očekivali i zaista je bilo prezabavno gledati Marokane kako napadaju i vrše pritisak u talasima.

4. SJAJNI IRAN

Strpljivo, odmereno, uigrano. Tako je izgledao Iran. Tim tačno zna šta ume, a šta ne i ne ide van tih okvira. Da se Azmun nije spetljao mogli su u prvom poluvremenu posle jedne sjajne kontre da povedu.

Sada sa tri boda iz ovog meča ulaze mnogo rasterećeniji i protiv Španije i Portugala će moći da igraju svoju igru – da sačekaju nazad i nadaju se prilikama iz kontri. Neće biti lako ni Furiji ni Selesau sa Irancima.

3. MAROKO IMA KVALITET

Vidi se da u timu Maroka postoji ozbiljan individualni kvalitet. Nordin Amrabat, Benatija, Seis, Zijeh, ali i mladi Hakimi i Harit su pokazali zavidno znanje i spremnost da mnogo trče i taktički odgovore i na najzahtevnije prohteve. Ovaj tim ima budućnosti.

2. NAJBOLJI FUDBAL PRVENSTVA

Definitivno. Od svih utakmica na Mundijalu ova je bila najzabavnija, videli smo mnogo tempa, mnogo zanimljivih taktičkih varijanti i zanimljivijh mladih igrača koje nismo imali toliko prilike da gledamo. Svetsko prvenstvo se gleda zbog ovakvih mečeva.

1. Like this:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime