Fantazi: Povredio se Morata, šta raditi?

Fantazi: Ko umesto Morate?
Alvaro Morata je imao sreću da u pljački njegovog doma niko nije povređen (Photo: Dan Mullan/Getty Images)

Svi koji igraju fantazi, a imaju Alvara Moratu u timu pitaju se šta sad? Španski napadač se povredio i pitanje je ko je adekvatna zamena?

U prethodnom tekstu koji sam pisao o fantaziju preporučio sam Kaluma Vilsona, ali on posle uvodnih golova nije ništa pokazao, a Džermejn Defo ga je zamenio na poziciji startnog špica. Kada se zna da je i Lukaku van forme već neko vreme, koja su dobra rešenja u špicu?

ŽELIŠ NA MUNDIJAL? MERIDIAN ĆE TE ODVESTI TAMO!

To je svakako Hari Kejn, ali je pitanje koliko igrača ima mogućnost da ga dovede. Možda na kratak rok nije loše probati ni sa Andreom Grejom. Do sada su Dukure i Ričarlison donosili većinu poena “Stršljenovima”, ali sa prilično lakim rasporedom nije loše dati šansu Greju koji ne košta puno.

Mnogo je više odličnih opcija u odbrani i veznom redu. Nik Poup je i dalje jedna od najboljih opcija za gol vašeg tima, a za fantazi ubedljivo najbolji golman je David De Hea. Ispred Junajteda je nekoliko rutinskih mečeva i bodovi su zagarantovani.

PREMIJER LIGA NA JEDNOM MESTU! ZAŠTO TO NE BI UNOVČIO?

Kad smo kod Junajteda i Barnlija – Fil Džons se oporavio, a kada je Ben Mi povređen i Tarkovski je za 4,6 odlična opcija za kupovinu. Ipak što se tiče odbrane – savetujem Džondža Kenija. Mladi bek Evertona igra odlično i mogao bi čak i da se ustali u prvom timu “Karamela”, a cena mu je zaista smešna 4,3.

Ako neko baš želi da ulaže u odbranu evo i podatka – Otamendi ima 2 gola u poslednja dva meča!

Mo Salah igra neverovatno, a u njegovoj senci se malo primećuju neverovatne partije fenomenalnog Rijada Mareza. On sam drži Lester i konstantno je opasnost po gol. Ni cena mu nije velika tako da je sjajna opcija za pojačanje tima.

Još jedan igrač koji je krenuo da igra sjajno je Filipe Kutinjo, još da nema Klopovog neobjašnjivog sistema rotacije verovatno bi mnogo više fantazi timova imalo Brazilca kao aktera.

TURBO CASH! NAPLATI SVOJ TIKET U BILO KOM MOMENTU! 

Ja verujem da je vreme i da proradi Dele Ali. Totenhem je bio u padu forme, ali je vreme da opet ređaju pobede. Eriksen i Kejn ove sezone igraju odlično, ali Dele Ali osim nekoliko bljeskova nije ostvario željeni učinak. Igrač takvog kalibra mora da počne da pogađa.

Na kraju treba pomenuti i Đerdana Šaćirija. On izvodi prekide u Stouku, igra odmah iza špiceva i standardan je u timu, a košta 6,1. Odlična je potencijalna investicija.

Koga ćete vi izabrati u ovom kolu? Koga ćete dodati, a koga izbaciti iz tima?