Balkan ima odgovor na Superligu: Beton Superliga koja će vratiti suštinu

englezi-uefa-finale-liga-šampiona
Englezi žele finale LŠ (FOTO: Guliver Images)

Nedavno su se obistinile najave, te je i zvanično osnovanja Evropska Superliga, odnosno liga bogatih klubova iz Engleske, Španije i Italije.

Ali, ubrzo je usledio odgovor, naravno potekao je sa Balkana, a reč je o Beton Superligi.

I dok je Superliga naišla na brojne kritike manjih klubova, ali i velikana iz Nemačke i Francuske, uključili su se i treneri i igrači, niželigaši ništa nisu prepustili slučaju.

Inicijativu je šaljivo na Tviteru pokrenuo FK Rekreativo iz Banjaluke, ali su je istali ozbiljno shvatili i  priključili se srpski klub FK Miljakovac, nedavno osnovan klub sa humanitarnom misijom, kao i FK Osogovo, makedonski drugoligaš, te FK Vardar, najpoznatiji klub iz Severne Makedonije.

Tu nije kraj, već se prešlo i preko granica Balkana. Podrška u osnivanju stigla je od od FK Junajted Mančester, kluba iz Mančestera koji su osnovali navijači i FK Fairant iz Krakova, poljskog niželigaša, a ova lista je u svakom momentu sve duža.

Cilj lige neće biti u novcu, već druženju, fudbalu i humanitarnom radu. U planu je da se klubovi povežu, organizuju gostovanja i igraju humanitarne utakmice.

Da pokažu suštinu sporta, fudbala i života.

Klop nije promenio mišljene: Ni igrači, ni ja nismo znali za ovo

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Košarkaški kviz | NBA EDITION #13 | Testiraj znanje! POGODI KOŠARKAŠA

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime