Unija košarkaša Španije je prvo udruženje igrača koje se oglasilo zbog problema sa borbom protiv koronavirusa.

Evroliga, ali i ostale lige i prvenstva jasno pokazuju – ne ide. Očigledno je samo potrebno da neko to glasno i javno izgovori.

To su uradili košarkaši iz Španije, koji su zatražili da se kalendar svih takmičenja u potpunosti promeni i na taj način sačuva zdravlje svih učesnika.

-Vreme je da pokažemo odgovornost. Trenutno imamo odlaganje mečeva, stalno pomeranje termina, kalendar koji nikome ne odgovara i to donosi loše stvari svima nama – naveli su košarkaši u pismu i dodali:

-Jedva možemo da uklopimo da igramo i u evropskim takmičenjima i u domaćem prvenstvu ovih mesec dana i retke su nedelje kada nema odlaganja i potvrde da ima novih slučajeva virusa korona u ekipama.

-Trenutno u ACB ligi imamo odložene utakmice, a situacija u Evroligi je slična. Odlažu se utakmice, otkazuju putovanja, ekipe su u karantinu. Velika je razlika među državama i trenutnim situacijama u tim državama – jasna je poruka.

Osim toga, Unija košarkaša Španije ima i predlog, odnosno ideju za rešavanje problema i čitave sezone, a to je popularni “balon” poput onog koji je organizovan u NBA ligi.

-Imamo priliku da ljubiteljima košarke pokažemo da možemo da budemo lideri, da smo odgovorni. U ovim mesecima, biti odgovoran ne znači samo sačuvati svoj posao već i uklopiti se u nove okolnosti u kojima živimo i sagraditi mostove koji će nas povezati i omogućiti nam da sarađujemo.

-Protokol koji je primenjen u završnici španskog prvenstva u Valensiji se pokazao kao efikasan. Slično je bilo i u FIBA Ligi šampiona. Kvalitet naše igre se takođe pokazao kao prilagodljiv novim uslovima i okolnostima – navodi se u saopštenju.

KONAČNO LEPE VESTI ZA ZENIT Oporavio se Gudaitis, još trojica spremna za PAO!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: SAN SNOVA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #26

7 KOMENTARA

  1. Nije rešenje prekinuti takmičenje i napraviti ogromnu štetu svakom klubu ,neka nadji gde mogu da se igraju utakmice i drže se mera .

  2. Bas je teska situacija,ovo stanje nikom ne ide u prilog,odlaganja su cesto neminovna zbog smanjenog broja zdravih igraca,a sa druge strane da sve stane nikom nece biti dobro…

  3. jeste tako,ali sta da urade,da se prkine jedino,ne vidim sta bi mogli da urade,svuda ima mnogo pozitivnih slucajeva,i ovako li se nastavi bice opet prekida izgleda

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime