Evrokup: Trinkijeri je pun šarma i harizme, ali koje još stvari vode Partizan do nove pobede?

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Andrea Trinkijeri se praktično nije ni raspakovao ni kao čovek raskomotio u Beogradu, a već je pokazao svoju harizmu i deo onoga što čini čuveni italijanski šarm. Usput, i Partizan je pobedio posle nekoliko uzastopnih poraza što svakako nije beznačajna stvar pred nastavak takmičenja u Evrokupu.

Način na koji su Crno-beli došli do pobede posle igre koju je sam Trinkijeri opisao kao ,,ništa”, mogao bi se opisati kao obilata pomoć od košarkaša Mege, koji su, da izdvojimo samo jedan podatak, šutirali za tri poena 3/31. Partizan je međutim, u pravoj situaciji za upotrebu parafrazirane izreke da se ,,poklonu u zube ne gleda”. U Beograd dolazi Trento, pa je svaki način za podizanje samopouzdanja dobrodošao.

Partizan ponovo sa dva lica – pet stvari koje smo naučili u Trentu

Pred italijanskim trenerom se nalaze dani u kojima će svakako imati dosta posla. Duel sa Trentom je u početnoj fazi, pa je rano za prevelika očekivanja budući da je i za samu procenu mogućnosti sastava kojm raspolaže potrebno izvesno vreme. Ono što ipak može da se očekuje je pozitivna reakcija košarkaša Crno-belih na promene, koja bi pre svega trebalo da se primeti u voljnom momentu.

Trinkijeri je već poboljšao atmosferu i popravio poljulano samopouzdanje

Pozitivna atmosfera i krajnja borbenost su prva stvari u kojima treba da se primeti razlika. Trinkijeri sigurno neće tolerisati letargiju, a uskoro će biti jasno ko njegovim zahtevima može da odgovori i na kvalitativnom nivou.

Italijanska ekipa nimalo ne podseća na onaj prošlogodišnji tim koji smo gledali u duelima sa Budućnosti. Zapravo, jedini trenuci u kojima je Trento pokazao da ima veze sa prošlom sezonom su bili u prvom duelu sa Partizanom. Velikom borbenošću i nesalomivim duhom su uspeli da nateraju protivnika na veliki broj grešaka (18 izgubljenih lopti) i dobiju utakmicu.

Upravo na toj stvari će insistirati trener Mauricio Buskalja u čiji sastav je nedavno stigao Aron Kraft iz Budućnosti. Njegova ekipa je u još većoj krizi nego Partizan, a jedina pobeda ove sezone je ona iz prvog okršaja sa Crno-belima u Evrokupu.

Partizan mora da smanji broj izgubljenih lopti

Jedna od stvari koja bi Crno-belima olakšala put do pobede je smanjenje broja grešaka, odnosno staložen odgovor na agresivnu igru po kojoj je Trento poznat. To nije bio slučaj ni u duelu sa Megom, iako su taj meč rešili u svoju korist. Biće potrebna visoka doza koncentracije što se posebno odnosi na Pejdža, Marinkovića i Nikolića.

Trinkijeri preko Trenta „crta“ put Partizana do Top 16 u Evrokupu

Partizan ne sme da ne iskoristi prednost koju ima na unutrašnjim pozicijama. Insistiranje na razlici u visini pre svega mora da bude u napadu, mada su u prvoj utakmici najefikasniji košarkaši Crno-belih bili upravo bekovi. To međutim, nije donelo pobedu, pa bi ključ za trijumf u Beogradu trebalo tražiti u poboljšanoj igri u reketu.

Pun napadački učinak Radeta Zagorca je jedan od zahteva koji vodi do pobede. On je izostao u Italiji, pre svega u poenterskom smislu, iako krilni košarkaš Partizana nije odigrao loš meč. Međutim, ovaj sastav ne može sebi da priušti da bude bez njegovih poena.

Spomenuta poboljšana igra u reketu se odnosi i na deo u fazi odbrane. Trinkijeri je već primetio da uprkos visini, košarkaši Partizana svoj prostor ispod koša ne brane ni blizu kako bi trebalo. Uz taj poboljšan faktor, kao i neprekidan pritisak na Nikoli Radičeviću, Trento koji za sada šutira veoma loše će ostati bez većine rešenja kojima bi ugrozio beogradski tim.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime