Mornar suspendovao igrača zbog dopinga

mornar-suspenzija-doping
Mornar suspendovao igrača foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Košarkaš Mornara Vukota Pavić je bio pozitivan na antidoping kontroli, pa je klub iz Bara odmah izdao saopštenje.

Igrač je suspendovan, a objavu sa sajta Mornara prenosimo u celosti.

-Na adresu našeg kluba stigao je dopis iz Kelna, iz laboratorije za doping analizu Nemačkog sportskog univerziteta, u kojem stoji da je na utakmici sa Ulmom, u prvom kolu Evrokupa, naš igrač V. Pavić bio pozitivan na antidoping kontroli.

Neprijatno iznenađeni tom činjenicom, odmah smo, u skladu sa članom 7.9.1. pravila FIBE o antidoping kontroli, suspendovali V. Pavića.

Mornar je klub svetle tradicije koji se uvek zalaže za sportsku, vitešku borbu na terenu i nikad u svojim redovima nije imao igrača koji je koristio nedozvoljene supstance. Upravo zbog toga, teško nam je palo ovo saznanje. U klubu niko nije znao, niti je mogao da pretpostavi da naš igrač tako nešto može da napravi. Za njegov postupak nema opravdanja, on je momentalno suspendovan i odstranjen iz kluba kome je naneo ogromnu štetu.

Očekujemo da nadležni organi za antidoping kontrolu utvrde sve činjenice povodom ovog nemilog događaja, pravilno odmere eventualnu kaznu akterima i skinu svaku odgovornost sa KK Mornar – navedeno je u saopštenju.

Barani u dosadašnjem delu sezone u Evrokupu imaju učinak 2-2.

NEĆE BITI ISTO: Drastično smanjen broj navijača na utakmicama Žalgirisa

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Najpopularniji SPORTOVI na svetu | Meridian Sport TV | PART5

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime