EP za rukometašice: I Srbija i Crna Gora pred istim imperativom

(credit image & photo: Pedja Milosavljevic)

Osim toga što je Srbija izgubila od Rusije u utakmici u kojoj i nije bila favorit, ali u koju je ušla sa novodobijenom dozom adrenalina i samopouzdanja posle pobede nad Danskom, ni ostali rezultati baš nisu išli na ruku izabranicama Ljubomira Obradovića.

Srbija se zbog društvenih protesta koji se dešavaju širom Francuske našla na produženom odmoru koji je možda i uticao na splašnjavanje pozitivnog naboja koji se pojavio posle pobede nad Danskom. Odmor je korisna stvar, ali ponekad može da ima i loše efekte kada na takmičenjima ovakve vrste traje predugo.

Situaciju u kojoj se trenutno nalaze srpske rukometašice nije poboljšao ni remi Švedske sa domaćom selekcijom, pa je sada pobeda protiv Crne Gore praktično imperativ da bi se ostalo u kokurenciji za polufinale.

Srbija nemoćna protiv Ruskinja, odlučuje duel sa Crnom Gorom

Da bi takve želje ispunile, potrebno je da se poklope i još neke ,,sitnice” u mečevima koji su preostali do kraja druge faze prvenstva Evrope. U svakom slučaju, selekcija Srbije će i protiv Crne Gore pokušati da prevaziđe ulogu ekipe koja ima manje šansi za pobedu. Pozitivni rezultati do kraja su neophodni da bi se obezbedio put u Pariz i barem utakmica za peto mesto.

I Srbija i crna Gora moraju da idu na pobedu

Utakmica koja se igra u Nantu spada u onakve u kakvima jedan bod nijednoj reprezentaciji ne znači mnogo. Doduše, Srbija je autsajder i za nijansu u boljoj poziciji pa bi i taj bod vredeo u tom smislu. Takmičarski, nerešen rezultat obe selekcije ostavlja bez polufinala.

Moglo bi se reći da su rivalske selekcije svoju šansu propustile u prvoj fazi. Tada su Srpkinje imale veoma loše drugo poluvreme u duelu sa Švedskom koji je na kraju izgubila, a Crna Gora je izgubila od Ruskinja iako je u tom okršaju mogla i do pobede.

U sastavima Ljubomira Obradovića i Pera Johansena ima dosta rukometašica sa iskustvom zajedničkog igranja, pa na terenu neće biti previše nepoznanica u tom smislu. Katarina Krpež Šlezak je i dalje najefikasnija na takmičenju sa do sada trideset tri postignuta gola. U redovima Crnogorki na tom planu se izdvajaju Đurđina Jauković (24) koja igra za Budućnost i Jovanka Radičević sa dvadeset tri pogotka, inače klupska drugarica naše Dragani Cvijić u CSU Bukurešti.

EP za rukometašice: Odlaganje utakmice nije promenilo cilj – Srbija veruje u pobedu protiv Rusije

Srbija se sa Crnom Gorom sastajala četiri puta na velikim takmičenjima. Razloga za hvalu nema jer je najbolji rezultat nerešeno sa Svetskog prvenstva u Danskoj 2015. godine. Na istom takmičenju prošle godine bilo je 31:29 za Crnogorke, na EP 2014 Lavice su pobedile sa 22:19. Dve godine ranije u polufinalu prvenstva Evrope u Beogradu Crna Gora je slavila pobedu rezultatom 27:26.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime