Emanuel Ebue i Galatasaraj – drugi deo romanse!

Nekako su se poklopila dva veoma važna događaja. Fatih Terim je na klupi Galate zamenio smenjenog Igora Tudora. U javnost je procurela priča da je Ebue u finansijskim problemima. Da li će im se putevi ukrstiti uskoro?

Tužnu priču su već svi čuli. Emanuel Ebue je ostao bez celokupne imovine koju je zaradio u bogatoj karijeri. Nekadašnji bek Arsenala je izgubio brakorazvodnu parnicu i kako kaže ’’sada se samo krije od izvršitelja’’.

Pogledaj sve mečeve turskog kupa!

Loše investicije, menadžer koji mu je radio iza leđa i bivša žena koja se bavila finansijama su ga skupo koštali. Sve zarađene pare su bile u njenim rukama. Nije očekivao da će ga ona izneveriti jer su dugo u braku, još pre nego što je stigao do Arsenala.

Zbog izgubljenog spora decu nije video mesecima. Kuća koja je nekada bila porodični dom sada funkcioniše bez njega. Agenti koji su mu vodili karijeru su se okrenuli protiv njega. Otišli su toliko daleko da su plasirali priče o HIV-u.

Povremeno spava na podu kod prijatelja, nema stalni izvor prihoda i njegov život je trenutno ruiniran. Kaže da mu je Romano LuaLua jedan od retkih prijatelja. Od njega dobija najveću pomoć i podršku.

U kupu je Galatasaraj ogroman favorit!

Sada se u tu priču oko pomoći uključio i Galatasaraj. Na klupu je pre nekoliko dana seo Fatih Terim. Po četvrti put u svojoj trenerskoj karijeri. On je već bio trener Ebueu, u svom prethodnom mandatu. Sada je rešen da mu pomogne.

Terim je već uspeo da zabeleži pobedu na klupi svog starog/novog kluba. Posle nje je imao i jednu zanimljivu izjavu. Pokazao je ljudskost i ponudio posao za Emanuela. Ebue bi mogao uskoro da dobije šansu u omladinskoj školi Galatasaraja.

Arsenal gostuje Kristal Palasu!

Naime, kako pišu turski mediji, iskusni trener želi da Ebue postane trener ekipe do 14 godina. To bi bila odlična prilika za bivšeg fudbalera Galatasaraja da se oproba u trenerskim vodama. Uspeo bi da konsoliduje svoj život, a situacija nije naivna jer je nekoliko puta pomišljao i na samoubistvo.