Efes u Beogradu: Zvezda hvata zalet!

Crvena zvezda u dva dana ima dve jako važne evropske utakmice. A posle pobede nad Kelnom i istorijskog plasmana u nokaut fazu Lige Evrope navijači žele pobedu nad Efesom.

Meč se igra od 19:00 u hali “Aleksandar Nikolić”, a povratak u taj prostor je uvek drag igračima i navijačima. Konačno se ove sezone očekuju popunjene tribine na evropskom meču Zvezde. Uz spektakularnu pobedu nad Realom, polet navijača posle fudbalskog trijumfa to bi moglo biti dovoljno za pobedu.

PERASOVIĆ NEMA TIM KOJI ŽELI

Efes je pod Perasovićem i prošle sezone više izgledao kao skup pojedinaca nego kao koherentna celina. Previše je tu bilo igrača kojima je potrebna lopta u rukama, a uprava se nije potrudila da to promeni. On je želeo neke defanzivnije igrače koji manje gledaju na koš poput Stefana Markovića, a dobio je Erika Mekoluma, plejmejkera koji gleda isključivo na koš i odbrana mu nije jača strana.

Tri meča se igraju večeras!

Kao i Crvena zvezda i Efes mnogo zavisi od raspoloženja svojih šutera. Nikada ne oklevaju da šutnu trojku, što je uvek mač sa dve oštrice.

No, ako Crvena zvezda pokaže zalaganje i odbranu kao na meču u Madridu, pobeda je skroo sigurna! Šta su ključevi igre protiv ovakvog Efesa?

PARTIJA ŠAHA POD KOŠEM

Nema Perasović velike košarkaške znalce ispod koša. Štimac i Brok Motum su igrači koji pre svega zalaganjem i pozicioniranjem uspevaju da dođu do skokova i poena. Brajant Danston je jedan od fizički najnadmoćnijih igrača Evrolige i defanzivna sila. U Turskoj ima mnogo više poena u rukama nego u Olimpijakosu, a to bi mogao biti veliki problem za crveno-bele.

Barselona i Fenerbahče igraju večeras!

Iako se Matijas Lesor prilično popravio u odbrani pika u odnosu na start sezone, još uvek je to boljka. Danston, Štimac i Motum će redovno pokušavati da poentiraju posle igre 2 na 2 sa Rikijem Ledom ili Mekolumom.

Sa druge strane, Pero Antić i Milko Bjelica bi lako mogli da izvlače iz reketa visoke igrače protivnika, da šire igru, ali i da imaju dovoljno otvorenih pokušaja za tri poena. Ovo će ispod koša biti partija šaha i pobediće onaj ko bolje bude iskoristio svoje prednosti.

SPOLJNA LINIJA – DVOJICA NEUKLOPLJENIH

Branko Lazić i Nemanja Dangubić se još uvek traže u sistemu Dušana Alimpijevića. Obojica su izlazili iz povreda, defanzivno su sasvim solidni ove sezone, ali se oseća pad u odnosu na doba Dejana Radonjića.

Crnogorski stručnjak je od njih napravio sjajne defanzivne specijalce, a sa promenom celog sistema igre jasno je da im je potrebno vremena da se uhodaju.

Nakon poraza od Zvezde, Real gostuje Olimpijakosu!

Real Madrid se preračunao sa puštanjem Dangubića iza linije 6,75 i krilni igrač Zvezde im je odgovorio sa dve trojke. Deluje da oni polako ulaze u nove uloge koje imaju u timu i da Zvezda može da računa na sve bolje partije ove dvojice spoljnih igrača.

Na večerašnjem meču će oni morati da se izbore sa dve vrste problema. Prvi su brzi i prodorni Mekolum, Ledo i Dragić, a drugi je Krunoslav Simon koji ne sme ostajati sam na šutu za tri poena.

KO MORA DA SE POKAŽE

Crvena zvezda je između ostalog pobedila Real Madrid jer su Antić, Ročesti i Bjelica imali pomoć saigrača. Dobrić će morati da doprinese kako poenima tako i u odbrani, Davidovac i Radičević moraju da dozvole Ročestiju bar 15 minuta odmora na meču.

Crveno-beli imaju odličnu priliku protiv Efesa!

Uz to mlada garda pod košem će sada imati odličnu šansu da se pokaže. Lesor će pored Danstona imati sjajan izazov, a tu su i Jovanović i Janković.

Sve u svemu očekuje se ogroman broj šutnutih trojki, neizvesnost, a ako bi se kladio – pre bih novac stavio na Zvezdu.