Džordž Grin: Novi Runi koga je kokain oterao do šeste lige!

Everton Džordž Grin
(Photo by George Wood/Getty Images)

Ime Džordž Grin vam verovatno ne znači puno čak i ako ste najobavešteniji ljubitelj engleskog fudbala, ali iza ovog igrača Čestera stoji neverovatna priča.

Nekada je smatran za velikog talenta, a iako ima tek 22 godine njegova karijera je već stigla da se uruši kao kula od karata. Talentovani vezista je već sa 14 godina privukao pažnju velikih klubova, a već sa 15 godina Totenhem ga je zvao na probu.

ENGLEZI IGRAJU I ZA NOVU GODINU!

Proba se nikada nije desila jer se u međuvremenu u priči pojavio Everton koji je Bredford Sitiju platio neverovatnih 2 miliona funti za tinejdžera koji je već planiran kao pojačanje za seniorski tim. Everton je u to doba bio poznat kao tim koji često ubacuje jako mlade igrače u tim, pa su Džejms Von i Vejn Runi već sa 16 godina bili udarne igle napada “Karamela”.

Sve je počelo odlično,pošto je Grin dobio unosan ugovor i zarađivao je 110.000 funti godišnje kao dete! Do 18. godine nije bilo problema i Grin je bio posvećen treninzima, ali se onda sve promenilo. Alkohol i kokain su “novog Runija” oterali do ponora.

Pre nego što sam napunio 18 nisam izlazio uveče. Čim sam postao punoletan za mene se otvorio potpuno novi svet. Počeo sam da pijem, da se drogiram i da uporedo igram fudbal“, rekao je Grin BBC-u.

IMAMO I ENGLESKE NIŽE LIGE U PONUDI!

Sve je počelo slučajno, ali se vrlo brzo otrglo kontroli. Grin je trošio više od 2.000 funti mesečno na kokain. U jednom momentu nije mogao da sakrije zavisnost.

Sećam se jednog ponedeljka kada se nisam pojavio na treningu. Veče pre sam kod druga uzimao kokain i mislim da su se tada upalili alarmi u Evertonu“, istakao je Grin.

Poslat je na pozajmicu posle koje mu je sa 19 godina rečeno da više nije potreban u klubu. Everton je čak izašao u susret svom igraču koji na kraju nije zabeležio nijedan seniorski nastup. Platili su mu rehabilitaciju, koja ga ipak nije spasila od problema. Sa 19 godina je probao sebi da oduzme život.

Bio sam u dugovima, zbog zavisnosti sam izgubio partnerku i nisam video način kako bih se vratio u fudbal“, naglasio je Grin.

Sada se postepeno oporavlja i ističe da njegova borba sa zavisnošću nije gotova, jer je to bitka u kojoj mora da pobeđuje svaki dan. Od fudbala je do sada zaradio oko pola miliona funti, ali mu nije mnogo toga ostalo.

Zarađivao sam mnogo i mislio sam da to nikada neće prestati. Svi su želeli da znaju ko sam, vozio sam Mercedes…

U jednom momentu je odlučio da odustane od fudbala, ali se brzo predomislio i potpisao za osmoligaša Oset Albion za 80 funti po odigranom meču. Za samo šest meseci stigao je od Evertona do osme lige. Problemi tu nisu stali i 2017. godine je tokom perioda u Salfordu uspeo da se predozira, što je okončalo njegovu karijeru u tom klubu.

Ipak sada je već pet meseci “čist”, živi sa verenicom sa kojom već ima ćerku, a očekuju i sina. Sada vozi KIA Rio, novca nema previše, ali ističe da je srećan i da ga je fudbal spasio i naterao da se vrati sa ivice.

Fudbal je jedina stvar u kojoj sam dobar. Bez njega bih bio mrtav. Ako moja priča pomogne bilo kome, biću srećniji, zdraviji i pozitivniji“, rekao je Grin.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime