Džo Brajan: Platiću operaciju, u poziciji sam da pomognem!

Koliko često ste čuli da igrač ode u posetu kod kolege koji je doživeo povredu. Takav gest je redovna pojava i vredan je hvale. Fudbaler Bristol Sitija, otišao je i korak dalje. Džo Brajan će platiti troškove oporavka momku koji je povređen.

Lokalni tim iz okoline Bristol Sitija, Nejlsi i Tikenhem, takmiči se u 11. ligi. Njihovom vezisti je tokom jednog od mečeva slomljena noga. Zbog dvostrukog preloma od je udaljen od terena ali i od svog posla. Građevinac Kris Korner je zbog toga zapao u probleme.

Bristol Siti otvara novo kolo u petak!

Sve je rešio da okočna mladi Brajan. Momak rođen u Bristolu je prošao sve mlađe selekcije svog kluba. Poznaje grad, zna kako diše okolina i spreman je da izađe u susret. Za svog komšiju i kolegu, iako se oba mogu tretirati na najširi mogući način, izdvojio je određena finansijska sredstva.

Kako je Brajan došao na ovu ideju? On poznaje jednog od fudbalera koji nose dres Nejlsi i Tikenhema. To je, naime, jedan od medicinskih radnika Bristol Sitija, od kog je i čuo za povredu.

Čekaju te i ostali mečevi Čempionšipa!

’’Upitao sam ga da li može da pomogne. Rekao sam mu da troškove prebaci na mene a da se potrudi da lečenje bude odgovarajuće. U poziciji sam da uradim takvu stvar. On ne živi od fudbala, potrebno je da se vrati na posao a bliži se i Božić.’’, istakao je Brajan u izjavi za radio BBC.

Vezista Kris Korner i klub za koji trenutno nastupa su se zahvalili na finansijskoj i moralnoj podršci. Kao što je Brajan i rekao, svaki fudbaler ponekad doživi povredu, pa je potrebno pomoći pri izlasku iz krize.

Jedanaesta liga nije u ponudi, mnoge niže lige jesu!

Džo Brajan je bio strelac u subotnjem duelu protiv Midlzbroa. Nakon tog meča, Bristol Siti je treći u Čempionšipu. Iako na početku sezone nije tako delovalo, sada su konkurenti za visok plasman i mesto u plej-ofu. Očigledno su tme pomogla i dobra dela njihovih igrača koji imaju sluha za amatere iz okoline.