Legendarni američki teniser, Džim Kurijer, veruje da će Novak Đoković još dugo biti na teniskom vrhu.

Novak Đoković je blizu toga da 2020. godinu završi kao najbolji na svetu, to bi učinio šesti put u karijeru, po čemu bi se izjendačio sa Pitom Samprasom.

– Kada ocenjujemo istorijske velikane, postoji tendencija da se precenjuju Grend slem titule. Nedelje na broju jedan, kao i broj jedan na kraju godine takođe su veoma značajni aspekti te ocene, barem iz moje perspektive – veruje Kurijer, zatim dodaje:

– Pitovih šest uzastopnih godina su neverovatni i ne zahtevaju jedino izvanrednu veštinu, već i fizičku i mentalnu konstanost. Novakova sposobnost da ispiše sopstvenu istoriju u eri sa Federerom i Nadalom… To je jednako komplikovano i teško razumljivo kao i Pitovih šest u nizu.

Kurijer dodaje i da veruje da Đoković može još dugo da bude najbolji na svetu, iako ima 33 godine.

– Mislim da može još dugo da bude broj jedan ukoliko ostane fokusiran i zdrav. Samo su dve stvari verovatne da ga u tome spreče – zdravlje i Nadal.

I Kurijer, osvajač četiri Grend slem titule, završio je jednom sezonu kao najbolji na svetu – 1992. godine.

– To je teško u bilo kojoj epohi, na taj uspeh gledam sa velikim ponosom, a nema sumnje da je Novak i ove godine bio dominantna sila u muškom tenisu, brojevi ne lažu – zaključio je Amerikanac.

Suptilni rekord Nadala u senci Novakovih

OBAVEZNO POGLEDAJTE: SAN SNOVA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #26

10 KOMENTARA

  1. Nole ce definitivno jos dugo da vlada u tenisu.. Nece moci ni Nadal da ga zaustavi. Samo da ga zdravlje posluzi i bice nezaustavljiv kao i uvek.

  2. dobro da ima i neko razuman i ko postuje Noleta,mnogo parametra ima koji pokazuju da je Nole veliki i bez tih Gren Slemova,ali posto tu Novak zaostaje oni su se tu najvise uhvatili

    • ma bre i kada bi ih tu stigao opet bi oni nasli za nesto da se uhvate,Ne vole ga i to je to,a on ako je pametan neka ga to jos vise motivise a ne da se trudi da svima ugodi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime