Džerard: Matić u Junajtedu? O, ne!

Legendarni fudbaler Liverpula Stiven Džerard nastavlja da se divi partijama Nemanje Matića. Nekadašnji kapiten tima sa Mersisajda je oduševljen srpskim reprezentativcem i ponovo je hvalio kvalitete momka iz Vrela.

„On je jedan od najtežih igrača protiv kojih sam igrao na poziciji „šestice“. Ima dugačke noge, jak je u vazdušnim duelima, takmičar je i može da isprati vaš trk“, započeo je Džerard priču o Matiću za britansku televiziju „BT Sport“.

Srbin je ovog leta prešao iz Čelsija u Mančester Junajted u transferu vrednom oko 45 miliona evra, a tu cenu počeo je da opravdava od prvog dana. Dobre partije nisu promakle ostrvskim medijima, ali Džerard je imao naročito zanimljivu opasku.

„Od svih igrača koje je Mančester Junajted dovodio prethodnih godina, on je jedini za kojeg sam kao navijač Liverpula pomislio „O ne! Nadam se da ga neće dovesti“. Ali se transfer dogodio“, bio je iskren Džerard.

Koliko je Matić bio sjajan ove sezone potvrđuju i brojke. Od početka nove sezone Premijer lige odigrao je svaki minut (ukupno 720 tokom osam utakmica) i na poziciji zadnjeg veznog je napravio tek 11 prekršaja. To je po jedan faul na svakih 65 minuta igre, što dovoljno govori koliko uspešno zaustavlja rivale na putu ka golu Mančester Junajteda.

„Matić je veoma agresivan sa i bez lopte i može da vas pretrči sa loptom u nogama. Takođe, on ume da vas uhvati dugačkim korakom ako ponekad i uspete da prođete pored njega“, oduševljeno je govorila najčuvenija „osmica“ Liverpula.

Matić ove sezone prosečno zaustavlja 3.8 protivničkih napada po meču, dok u ofanzivnoj igri pomaže sa po dva uspešna driblinga na 90 minuta.