Dva za skudeto, a četiri za Ligu šampiona – Кako će se rasplesti Serija A?

Osim što je poznata sudbina Beneventa, Serija A nam još nije odgovorila na neka druga pitanja koja se odnose na rasplet situacije u vrhu tabele: ko će biti šampion i koji će timovi zauzeti preostala dva mesta koja vode u UEFA Ligu šampiona?

Juventus i Napoli će i sledeće sezone igrati u elitnom takmičenju, samo ostaje da se vidi kome ide Skudeto. Za mesto tri i četiri konkurišu Roma, Inter, Lacio i Milan sa različitim šansama, ali potpuno istim željama.

Milan ipak ima šanse da sezonu završi preko očekivanja

Do pre nekoliko meseci, Milan nije ni u najslobodnijim razmatranjima bio moguća opcija u ovakvoj kombinatorici. Od oktobra do decembra Rosaneri su imali samo tri pobede na četrnaest utakmica i bili su bliže zoni ispadanja nego sredini tabele. Onda se dogodio Đenaro Gatuzo i usledila je neverovatna transformacija.

Da li ona ipak, ima dovoljnu snagu da tim odvede tamo gde svi u klubu priželjkuju? Milan, nažalost, neće uživati u blagodetima povoljnog rasporeda pošto ga očekuje brutalan period u kome za protivnike ima Juventus, Napoli i Inter, a tu je i finale kupa koje će uslediti pre kraja sezone!

SERIJA A: Gatuzo trpi šamare, ali je Milan sve bolji!

Lacio je odigrao najviše takmičarskih utakmica, ali uprkos tome, od septembra nikada nije pao niže od petog mesta. Bila bi prava šteta videti Orlove kako im izmiče četvrto mesto, posle toliko dobrih utakmica. Lacio do Lige šampiona može i kroz Ligu Evrope, ali se tu pojavljuje pitanje kojem takmičenje žrtvovati: domaće ili kontinentalno jer nije lako održati isti nivo na dva fronta.

Budući da je u pitanju svojevrsna kocka, za očekivati je da se Rimljani više posvete Kalču i možda i ključnoj utakmici, a to je okršaj sa Interom koji ih očekuje na samom kraju sezone.

Od kandidata za Skudeto, Inter će se ipak zadovoljiti mnogo realnijim ciljem

Inter je u decembru izgledao kao sasvim ozbiljan kandidat za titulu. Međutim, serija od osam mečeva bez pobede ih je udaljila od verovatno i nerealnih ambicija. Doduše, one nisu kao takve zacrtane uoči sezone 2017/18, ali su dobre igre na početku dovele do porasta apetita.

ITALIJANSKI FUDBAL: Dokle će Inter da nas nervira?

Osvajanje mesta koje vodi u Ligu šampiоna prvi put posle sedam godina je ipak, lepa uteha. Naravno, treba imati u vidu da Nerazure ,,iza ugla” čekaju Milan, Juventus i Lacio u kojima će im biti potrebna sva svežina prikupljena iz manjka mečeva usled neigranja u Evropi ove sezone.

Šta će Milan i Gatuzo uraditi u Torinu? Kvote su odlične!

Roma je svoj duži boravak u Ligi šampiona očigledno morala da plati zaostajanjem za vodećim dvojcem. Četrnaest bodova manje od Napolija je možda mnogo, ali Vučica sada iz te kože ne može. Snage su usmerene na učinak u okršajima sa Barselonom, jer im prednost u odnosu na ostale konkurente to ipak dopušta.

Mečevi sa Kataloncima će svakako iscrpeti fudbalere Rome, ali ne u tolikoj meri da bi upropastili sledeću sezonu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime