Dva srpska kluba među najvišima u Evropi!

Vozdovac - Javor Srbije 14.8.2017. Beograd, Srbija, 14. Avgust 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Objavljena je lista najviših i najnižih ekipa u 36 evropskih liga. Po očekivanju nema klubova iz regiona među najnižim ekipama, ali ih ima među najvišim.

Među najvišim ekipama su dve ekipe iz Superlige Srbije – Voždovac i Borac iz Čačka. “Zmajevi” su 20. najviši tim u Evropi sa prosečnom visinom od 184,87 centimetara. Borac je nešto niže pozicioniran na 40. mestu sa prosečnom visinom od 184,17 centimetara.

NAJBOLJI EVROPSKI FUDBAL, NAJBOLJE KVOTE

Ova lista je napravljena tako što se računala prosečna visina samo onih igrača koji su u dosadašnjem delu sezone istrčali na teren, tako da recimo u nju ne ulaze rezervni golmani, štoperi…

Najviši tim Evrope je već nekoliko sezona danski Kopenhagen, a i ove sezone je redovni učesnik Lige šampiona je sa 186,21 centimetrom u proseku najviši tim u Evropi. Od timova iz Top 5 liga tu je VBA na petom mestu, Šalke je treći, Hanover deveti, a Atalanta 19.

Što se tiče najnižih, tu je na prvo mestu Ludogorec sa prosečnom visinom od 176,98 centimetara. Selta je peta, a niko se neće iznenaditi što je tu i Gvardiolin Mančester siti na 11 mestu!

NAJBOLJI EVROPSKI FUDBAL, NAJBOLJE KVOTE