Dva puta kratak za poen – Partizan zbog petine sekunde ostao bez Top 8

BEOGRAD,SRBIJA,JELEN SUPER LIGA,RAD-FK PARTIZAN,PETAR SKULETICFOTO_MIROSLAV TODOROVIC

Sigurno nije ni za kakvu utehu, a teško da će biti razlog i za manje navijačkog prepucavanja, ali Partizan i Crvena zvezda su u jednoj stvari postali slični – nedostajao im je poen da bi ostali u igri za Top 8 u Evrokupu.

To je sličnost, a osnovna razlika, koja zbog načina eliminacije sada Crno-belima ništa i ne znači, je u prognozama i ambicijama uoči početka sezone. Dok se uoči sezone njihovom gradskom rivalu prognoziralo učešće u plej-ofu, što je bilo i potkrepljeno dobrim igrama u tom periodu, za Partizan se ne može tvrditi da je neodlazak u sledeću fazu razočaranje neispunjavanjem zacrtanih planova. Ako je neko i imao takve planove, onda je bio nerealan.

Ono što jeste razočaravajuće je način na koji je nekadašnji šampion Evrope ispao iz takmičenja. Dva puta kratak za po poen, Partizan je završio sa kontinentalnom košarkom za ovu sezonu. Ko želi da na taj način posmatra stvari, može da se umiri time što Crno-beli sada na miru mogu da se posvete ABA ligi.

Spala knjiga na Partizan – da li će crno-beli biti jedini Abaligaš u Top 8?

Ritas je u Beograd došao zreo za poraz, a otišao je sa nadom da može u plej-of. Iako je u prvoj utakmici razlika bila ubedljivija, Trinkijerijevi košarkaši su u oba meča zakazali na istovetan način. Dok je napad funkcionisao u najvećoj meri kako treba, loša odbrana je bila ključni razlog za poraze.

Radonjić u Željkovom dvorištu, a kvote se nalaze ovde!

I u jednom i drugom susretu Partizan nije imao prava rešenja za igru litvanskog tima, što je išlo do te mere da su neki igrači postavili lične ofanzivne rekorde. U prvoj utakmici je to bio Dominik Saton, koji je nešto kasnije čak otpušten, a u Pioniru su dozvolu za ,,punjenje koša” dali Eimantasu Bendžijusu.

Partizan je dopustio Litvancima da lako pogađaju za tri poena

Ekipa koja nema posebno dobar šut za tri poena, u Beogradu je pogađala za preko 40%. Litvanci su generalno bili precizni iz igre, čime su nadoknadili višak izgubljenih lopti (15).

Košarkaši Partizana su u odbrani često loše preuzimali ili to nisu činili dovoljno brzo. Bilo je i nesporazuma posle kojih su košarkaši Ritasa ostajali sami na šutu kao Parahuski u poslednjem napadu, ili su imali otvoren prolaz do koša. Ako su Crno-beli išta dobro radili u odbrani, to je bila zaštita koša posle promašaja gostiju, ali su i tu popustili u najgorem mogućem trenutku prilikom poslednjeg napada protivnika.

Partizan srušio Monako u Kneževini, četvrtfinale je realnost!

Domaći su u napadu zadržali koncentraciju, imali su dvostruko manje izgubljenih lopti od rivala (7), čak su i za tri poena šutirali preko 40%. Možda bi se Partizan i provukao sa lošim šutem za dva poena, ali su promašaji dolazili uglavnom u trenucima kada je trebalo da se približi Ritasu. Ako se deo loših izdanja u susretima sa Ritasom otpiše na to što protivnik ,,ne leži”, činjenica je da Trinkijerijevi košarkaši nisu odigrali dovoljno dobro.

Pitanja da li ekipa takvog renomea treba da bude zadovoljna time što je bolja u odnosu na prošlu sezonu kada su imali samo jednu pobedu u Evropi, kao i šta treba da se radi u doigravanju ABA lige (pod uslovom da zadrže poziciju) protiv timova sa objektivno kvalitetnijim rosterima, i dalje ostaju otvorena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime