DRUGA STRANA – Vujošević tvrdi: Kažu greška, redovno plaćaju – to je laž!

paritzan-duško vujošević-dug-isplata
Vujošević potvrdio: Isplaćeno! (FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Nije tajna da Partizan i daje ima dugovanja prema nekadašnjem treneru, Dušku Vujoševiću, a nakon informacije da su dobili zabranu dovođenja igrača – stigao je i demant.

Kako je navedeno, došlo je do greške, pa Partizan ipak pravo da dovodi pojačanja, što je potvrdio i BAT.

Sada se o svemu tome oglasio i Duško Vujošević, koji ističe da je Partizan prevario FIBA uplatom jedne rate duga.

– Dug koji je prema meni formiran je nastao posle mog povratka iz CSKA, znači u poslednje tri godine kada sam ja imao ugovor prve godine 300, druge godine 300 i treće godine 200.000 evra. Za one koji nisu potpuno upućeni, jedan trener koji je došao posle mene je imao ugovor 500.000 evra za jednu sezonu – kaže Vujošević za Sportklub i dodaje:

– Otprilike posle tri godine, posebno zadnje godine praktično je bilo jako teško finansijski. Ja znam kako možete da izazovete nezadovoljstvo igrača, da ih okrenete i protiv trenera – da ih ne plaćate. Javno je govoreno igračima svaki put – imamo toliko i toliko para, od tih para ću ja dobiti toliko, onoliko koliko je meni bilo potrebno da funkcionišem sa familijom, za račune i troškove… Vrlo je teško u toj situaciji raditi, ali nije rađeno ništa sakriveno kada je u pitanju bio tim nego je pred svima vršeno obaveštavanje koliko će ko da dobije i praktično su svi igrači izdržali sezonu.

Osvrnuo se zatim i na pojedince.

– I svi igrači su praktično izdržali celu sezonu iako su u dobrom delu bili neplaćeni, osim Gagića koji je izmanipulisan, ali sada to nije tema priče i koji je izvučen iz tima u momentu kada je bio drugi centar uz Milutinova i ostao je jedan jedini centar, a to je bio Milutinov tog momenta pa je taj Gagićev odlazak bio veći od njegove posle individualne vrednosti, u smislu što više zamene prave na poziciji centra nismo imali.

dusko vujosevic-partizan-zvezda-srpska-kosarka-lovern
Vujošević je prokomentarisao stanje u Partizanu (FOTO: Peđa Milosavljević/ Starsport)

IStiče Vujošević i tačnu cifru.

– Od tih 800.000 je Partizan, sa nekim obračunima koje je pravio tadašnji finansijski referent Žarko Stijović, dugovao negde oko 660.000, samo 140.000 sam naplatio u te tri godine. U toj nekoj atmosferi razlaza, ja nisam imao čak ni garanciju BAT i jedan od razloga zašto ja Pekoviću previše ne uzimam za zlo je što ljudi koji su do tada vodili Partizan nisu seli sa mnom da popričaju i kažu ‘ne možemo da te zaštitimo, ti si se borio za interese Partizana, imao si rezultat, možda si pogrešio u nekim metodama’, govorim po njihovom mišljenju – kaže Vujošević i dodaje:

– Moram da kažem da je Miško Ražnatović razgovarao sa Pekovićem kome ja zameram što je pristao da ima ulogu toga ko ima ulogu da vrši tu moju smenu, ali je Miško Ražnatović napravio sa njim dogovor da se taj veliki dug podeli u pet rata i da se meni ta cifra isplati. Ti finansijski stručnjaci su izračunali da od te cifre, otprilike 660.000, više se i ne sećam tačno, ali približno to je ta cifra, smanji još tačno 82.000 zbog kazni koje sam ja dobijao braneći klub. Sećate se priče da ne sme sako da se skida, pa zbog tehničkih, pa zbog izjava.

– Uglavnom, najviše prema Jadranskoj, ali pre svega prema srpskoj ligi. Nešto je bilo i u odnosu na Evroligu, ali manje i za telefon koji sam koristio još 12.000 i ta suma je odmah umanjena za 94.000. I sada nekome iz perspektive drugog posla kojim se bavi te sume izgledaju veliko, ali u odnosu na takmičenja koja sam imao – Jadranska i Evroliga i rezultate koje sam postizao sam verujte male. Ja nisam imao nikakvu premiju ni za jedan od velikog broja trofeja koje smo osvojili.

– Nisam imao premiju ni za transfer igarča koji je klub pod mojim vođstvom proizvodio i od čijih transfera je dugo u dobroj meri živeo, tako da su to bila celokupna moja primanja od kojih je veliki deo zbog finansijske situacije u klubu u tom momentu veliki deo bio takav da nisam bio isplaćen.

– Onog momenta kada su oni zbog te situacije koja se kreirala i koja je poznata, a pre svega političke, došli do toga da neće da produže ugovor sa mnom i da hoće da me smenjuju, ja sam mogao da ostanem da radim džabe, ali da me smenjuju za džabe nisam hteo – priča Vujošević.

đurović-paritzan-vujošević
Duško Vujošević ne namerava da se odrekne svoje zarade (FOTO: Starsport)

Prva rata duga je isplaćena, a preostale?

– Platili su je sa određenim zakašnjenjenjem, to je bilo u vreme prvog Pekovićevog mandata, ali bez ikakvog pritiska. Druga, treća i četvrta su morale da se potražuju, posle dugog čekanja, preko BAT. Ono što ipak ne mogu da zamerim previše ovoj odluci BAT je to što sam svestan da sam te pare već jedan dobar deo naplatio zahvaljujući njihovim odlukama.

–  Kada je došlo do te četvrte rate koja je trebalo da se isplaćuje pre početka prošle sezone, zato što je BAT doneo tu odluku, a odluka je i FIBA da se pokuša da se dugovi izmire, a da klub može da funkcioniše, ja sam pokazao spremnost da budem maksimalno tolerantan i fleksibilan i na nekom sastanku sa predsednikom Partizana Ostojom Mijailovićem napravljen je jedan dogovor da se ta cifra ne isplaćuje odjednom ma koliko je meni to bilo bolje i pod jedan – sigurnije što se i sada pokazuje, pod dva čovek kad dobije pare odjednom može da ih okrene, da uloži u nešto, ovako kad se usitne, makar ja nisam čovek koji zna puno da štedi i napravi od toga neki uslov za alternativni izvor prihoda.

– Uglavnom, dogovoreno je da ta cifra od 170.000 koja je narasla nešto i zbog kamata bude podeljena na 11 rata, prava od 50.000 i preostale rate po 12.000 što bi ukupno iznosilo 170.000 i da ritam tih rata bude u principu i kada plaćaju igrače. Sve te dogovore smo potvrđivali papirologijom u koju je bio uključen i moj advokat u Srbiji, sa validnom papirologijom pravno. I sa određenim zakašnjenjima, u principu je krenula ta neka isplata. Sa tolerancijama naravno, specifična je situacija.

Moram da kažem da sam ja njima napravio uslugu, odnosno Partizanu i tadašnjoj i sadašnjoj upravi. Zašto sam napravio ustupak, ja Partizan volim, ali te dečije priče o tome da je to surogat za pare… Imam ja isuviše bolesti i godina da ne bih naplaćivao rad koji nije u dovoljnoj meri valorizovan ni da je bio naplaćen u tom momentu kada je trebalo i kada je bilo predviđeno – ispričao je Vujošević za Sportklub.

A RUSIMA NIJE VALJAO: Džejms ostaje u Bruklinu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Peruničić: Fanatik sam, to me je koštalo zdravlja! | SPORT FOKUS

 

10 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime