Učesnici ovogodišnjeg grend slema već izvesno vreme provode u Australiji. Ali, pre Australijan opena, najpre će biti održan ATP Kup, a Srbija brani titulu.

Srbiju će u Melburnu predstavljati Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić, a rivali u grupnoj fazi biće im Nemačka i Kanada.

-Dosta teška grupa, ali većina ekipa ovde je jaka i čine ih vrhunski igrači tako da neće biti lak put. Nadam se da ćemo dobro startovati, jer dolazimo na teren gde smo već dobro igrali u prošlosti, imali dobru energiju i atmosferu. Smatram da će ATP kup biti dobro takmičenje, pre svega što svi dolazimo iz karantina i iz neke izolovanosti od spoljašnjeg sveta i svega toga-, rekao je Lajović i nastavio:

-Ovaj put domaćin je samo Melburn, ali ipak je to tlo Australije sa kojeg smo prošle godine otišli kao šampioni. Nadamo se da će uslovi dozovoljavati publiku u nekim procentima, a ako to tako bude onda sam siguran sam da će naša verna publika biti opet uz nas i da ćemo dobiti bar delić one atmosfere koju smo imali prošle godine, da ćemo na krilima naše publike ići do odbrane trona-

O treninzima u karantinu, Lajović je imao šta da kaže, ali se nije žalio.

-Treniramo, borimo se. Nije lak ovaj karantin u Melburnu, ali kako kažu živ se čovek na sve navikne i zaista tako i jeste. Karantin nam teče od 14. ili 15. januara, kako za koga, kako ko je imao let i stigao u Australiju. Ovde nema virusa na ulicama, zato razumem zbog čega su svi ovi protokli ovde i zašto je ovaj turnir organizovan na ovaj način. Oni žele da sačuvaju to što je zaista dragoceno, ta čistota od korone i to je ono zbog čega je organizacija na ovakav način-, podvukao je Lajović.

-Sad smo počeli lagano da radimo na terenu, nismo više samo po hotelskim sobama, a i vreme je krenulo da bude sve toplije i toplije, pa je sve lepše i lepše-, zaključio je Dušan Lajović.

ATP kup biće održan od prvog do petog februara.

Srbija u jakoj grupi na ATP Kupu

OBAVEZNO POGLEDAJTE: CRVENA ZVEZDA vs BARCELONA | NBA 2K21 Predictor #28 | @Beki

4 KOMENTARA

  1. uh bas teska grupa,ali mislim da mogu da izadju na kraj sa svima,igra Nole tako da nam je to velika prednost,taman da se spreme za AO,jedino mi je krivo sto vise nece biti Zimonjica na klupi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime