DA LI JE TROJKA PROTIV AMERIKANACA I DALJE OMILJENA? Evo kako je Dušan Bulut govorio za Meridian!

dušan domović bulut-olimpijske igre-basket 3x3-jubilej
Bulut ponovo dominirao! (FOTO: Guliver Images)

Najbolji basketaš sveta Dušan Domović Bulut bio je gost naše emisije Meridian uživo, pre nešto manje od dve godine, i više nego zanimljivo pričao i pre nego što je sa Olimpijskih igara doneo bronzanu medalju, a sada je vreme da se prisetimo kako je tada govorio.

Što bi se reklo – osvojio je sve! Reprezentativac Srbije Dušan Domović Bulut oko vrata ima bronzanu olimpijsku medalju, četiri zlatne medalje sa Svetskog prvenstva, kao i dve sa Evropskog prvenstva. 

O timskim i individualnim priznanjima ćemo govoriti neki drugi put, jer bi to sada potrajalo. A, upravo nakon osvajanja Evropskog prvenstva, Bulut je sleteo pravo u Beograd, pa ste mogli da ga pitate što vas zanima u komentarima tokom trajanja emisije na našem Jutjub kanalu.

Kada ekipa igra ujednačeno, onda nema problema, kada su sva četvorica razigrana. U suštini dva-tri puta nedeljno igramo basket, ali se dešava i svaki dan – rekao je tada Bulut, a ako ste ispratili Olimpijske igre – uverili ste se da je i ovih dana nekoliko puta govorio da “ako igraju kako mogu – ne može im niko ništa. 

Otkrio je tada da i dalje u njemu “čuči” onaj klinac koji baca loptu na koš, a sada je taj klinac ispunio sve svoje dečačke snove. 

I dan danas odem sam na koš. Izmišljam i poteze i situacije, da budem što kreativniji, imam i dalje to u sebi. Trojka protiv Amerikanaca u finalu SP 2016. O tome sam maštao. Mislim da lično nema ništa lepše da mi se desi – rekao je Bulut, a potrudićemo se da ga sada pitamo koja mu je draža medalja – ta ili ova olimpijska. 

Bulut je posebno pričao o Darku Miličiću, ali i lepoti basketa u punom sjaju.

– Jako kvalitetan lik, igrali smo i sparingovali sa njim. Možda je njega bilo najteže čuvati, može i spolja, i iznutra da pogodi, levoruk je.Ali, uvek sam nalazio rešenje za svakoga. Lepota ovog sporta je da “prevariš” nekoga da bi dao koš i da ga odbraniš – objasnio je Bulut tada u našoj emisiji. 

ČARI OLIMPIJSKIH IGARA: Fenomeni, rekordi, iznenađenja…

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Joker Aleksandar Ilić – Ponuda KSW-a nije bila dovoljno dobra! | Meridian Sport Fokus EP14

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime