DrugAčiji 2019: Počinje manifestacija Leto na Adi za osobe sa invaliditetom

U organizaciji Centra za nove ideje biće realizovana manifestacija “DrugAčiji?”, koja će otvoriti “Leto na Adi za osobe sa invaliditetom”.

Na Adi Ciganliji u utorak 11. juna 2019. godine u 10 časova (Terapijski vrt i tereni za OSI) održaće se svečano otvaranje manifestacije.

Promoter ovog projekta je legenda jugoslovenske atletike Nenad Stekić.

Prisutnim učesnicima će se obratiti Goran Kasum (profesor na Fakultetu Sporta i fizičkog vaspitanja), kao i bivši odbojkaški reprezentativac Edin Škorić, odnosno predstavnik Paraolimpijskog komiteta, Draženko Mitrović.

DrugAčiji 2019: Počinje manifestacija Leto na Adi za osobe sa invaliditetom
Edin Škorić (FOTO: Centar za nove ideje)

Manifestaciju će otvoriti predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Cilj manifestacije je da se osobama sa invaliditetom poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije.

Program učesnicima pruža mogućnost takmičenja u različitim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom: šah, košarka, stoni tenis, pikado, boćanje, a predviđen je i joga čas.

DrugAčiji 2019: Počinje manifestacija Leto na Adi za osobe sa invaliditetom

Projektom “DrugAčiji 2019” podiže se nivo svesti poslodavaca o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom u poslovni život, kao i povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva.

Iz Centra za nove ideje pozvali su sve ljude koji imaju vremena da dođu, rekreiraju se i provedu dan na najlepši mogući način – uživajući u prirodi i baveći se sportom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime