DRUGA RUNDA U PIONIRU: Zvezda zadržava prednost ili šampion ima odgovor?

Crvena zvezda i Budućnost su započeli novi rat za titulu šampiona ABA lige (čitaj za pravo nastupa u Evroligi), a prvu bitku u ratu koji je najavljen kao bespoštedan, dobila je ekipa Milana Tomića.

I dok je nekima najveći utisak utakmice savršeni trojkaški učinak Bilija Berona, drugima je to što je u njegovoj senci radio Filip Čović, a dopunjavao Dejan Davidovac. Iako je na terenu proveo tek dvadeset minuta pošto je Tomić odlično podelio organizatorske uloge njemu i Davidovcu, Čović je upisao čak šest asistencija, a da pritom nije izgubio nijednu loptu. Ne treba mnogo govoriti koliko za ekipu znači sigurna igra plejmejkera.

Zvezdin košarkaš je u tri duela sa Partizanom i prvom susretu sa Budućnosti ,,prodao” svega tri lopte i ostvario prosek od tačno sedam uspešnih dodavanja po utakmici. U odličnoj timskoj igri koju je prikazala Crvena zvezda, Čović je doprineo svojom sigurnošću, što se odrazilo i na ubitačan šut za tri poena kojim su Crveno-beli ,,masakrirali” po imenima NBA sastav gostiju. Nadmašiti rekordera Evrolige po ubačenim dalekometnin šutevima, nije lak zadatak, ali je nadmašen i budući NBA centar Goga Bitadze koji se negde sakrio tokom utakmice.

Crvena zvezda očekuje odgovor Budućnosti u drugoj utakmici

Svakako treba očekivati odgovor od tima koji vodi Jasmin Repeša. Budućnost ima isuviše kvalitetne pojedince da bi se istakla bela zastava već posle prve utakmice. Trener šampiona će morati da pronađe odgovor da pokvari vezu između spoljne i unutrašnje linije u napadu domaćina. Ne sme se dopustiti da Crvena zvezda ponovi još jendo sjajno šutersko veče koje podiže atmosferu u kojoj se onda teško dolazi do svoje igre.

Očekuje se mnogo više od Norisa Kola i Goge Bitadzea. Amerikanac je doduše, bio najefikasniji u prvom meču, ali se i on ,,sakrivao” kada je bilo najvažnije.

Poruka je poslata – Crvena zvezda trojkama ,,ubila“ Budućnost i povela u seriji!

Sa druge strane, Zvezda će gledati da iskoristi smanjeni pritisak i momenat koji  je na njenoj strani. Milan Tomić će tražiti bolju igru od Stratosa Perperoglua, čije će iskustvo biti potrebno u slučaju da se ,,zakuva” neka neizvesna situacija na terenu. Trener ,,izazivača” će takođe morati da skrene pažnju svojim centrima da bolje zaključaju reket pod svojim košem, jer su im igrači Budućnosti pokupili čak četrnaest lopti.

Uočljiva je razlika u formi koju je pokazala Zvezda u završnici sezone u regionalnoj ligi u odnosu na pad koji su imali u jednom momentu kada su gubili neke mečeve u Evrokupu i kada je njihova igra izgledala pročitana. Očeigeldno je da je tempiranje dobro izvedeno jer se ne primećuje čak ni odsustvo prvog plejmejkera Džoa Reglanda.

Budućnost ima primetan problem u nedostatku vođstva, koji se proteže kroz čitavu sezonu. Ono što je narušeno praktičnim rasformiranjem tima koji je doneo istorijski trofej, nije uspeo da povrati ni Aleksandar Džikić, a za sada ni Repeša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime