Druga liga Holandije nikad ne razočara – 40 golova na devet mečeva!

Svi ljubitelji klađenja upoznati su sa čarima druge lige Holandije. Mnogi je i podrobno prate pokušavajući da otkriju na kojim terenima bi moglo da bude postignuto najviše golova. Naravno da je to slučaj kada se mreže trese kao od šale, a u do sada poslednjem odigranu kolu viđeno je neverovatnih 40 golova!

Devet utakmica od ukupno deset odigrano je u petak uveče, a mreže su bile do vrha napunjene na skoro svakom susretu. Najviše pogodaka je viđeno na meču mladog tima AZ Alkmara i NEC Nijmegena. Gosti su tamo slavili sa čak 7:2.

Ipak, nije to bio jedini meč u kojem je neki tim postigao sedam golova. Isto su učinili igrači Ajaksovih rezervi, pobedivši na svom terenu Volendam. No, mladi Kopljanici su svoju mrežu sačuvali netaknutom, pa je meč završen rezultatom 7:0.

Almere Siti je pred svojim navijačima rasturio ekipu Ajndhovena sa 5:1, a po pet golova je viđeno na mečevima Dordrehta i rezervi PSV-a, kao i susretu Telstara i Grafšapa. Mladi igrači PSV-a su na gostovanju slavili sa 3:2, dok je Telstar kod kuće trijumfovao istim rezultatom.

Ono što ovo ludo kolo druge lige Holandije čini još luđim i fenomenalnijim jeste činjenica da je na dva susreta viđen tek jedan gol. Go Ahed Igls i RKC Valvajk su odigrali bez golova, praktično rušeći prosek postignutih golova, dok je Os savladao Mastriht sa samo 1:0.

Kada se sve to uzme u obzir, ovih 40 golova su i više nego sjajan učinak napadača. Prosečno je viđeno 4.44 gola po meču, a da su timovi sa gorepomenuta dva meča bila malo raspoloženija, ko zna koliko bi pogodaka još bilo viđeno.

I dok druga liga Holandije možda i nije najbolja liga na svetu, sigurno je da je fudbal izmišljen zbog postizanja golova. A tamo ih ima na pretek.