PIKSI O TURNEJI PO JAPANU: Selektor otkrio šta mu je bilo bitno, a šta ne!

dragan stojković piksi-superliga-uefa
Piksi je govorio o turneji po Japanu (FOTO: Starsport)

Golim okom je bilo jasno da Piksijeva Srbija na turneji po Japanu nije ličila na onu iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo čega je svestan i sam selektor.

Teško da ime puno toga pozitivnog da se izvuče iz fudbalskog putešestvija po Dalekom istoku… Posebno iz duela sa Japanom koji je bio daleko poletniji nego “orlovi”.

Japan je mnogo bolji i brži tim, tehnički daleko dominantniji u odnosu na ovaj sastav naše reprezentacije i njihova pobeda je sasvim zaslužena. I ako me pitate kao trenera da li sam to očekivao, da, upravo sam tako nešto i očekivao. Da će biti dosta teška i zahtevna utakmica za naše igrače. Japanci su iskusni i uigrani, to se vidi na terenu. I da smo pobedili, isto bih vam rekao, ovaj poraz ne menja ništa u našim budućim planovima.

Napominje Piksi da je gol od Japana vrlo jako i jeftino primljen što mu se nimalo ne sviđa.

– Upozoravali smo i u poluvremenu na šta treba obratiti posebnu pažnju. Taj jedan korner, devijacija lopte na drugu stativu, primili smo olako gol koji je Japancima u nastavku utakmice ulio dodatno samopuzdanje da krenu napred i da zaigraju kako žele. A sa druge strane, nama je bilo poprilično teško da ispratimo taj njihov ritam.

Interesantna je bila i reakcija selektora nakon promašaja Milana Makarića.

Pa jeste, iznervirao sam se jer sam znao da će doći do jedne, eventualno dve šanse za našu ekipu. Ne više. Nismo mogli u ovoj konstelaciji da budemo dominantni i meni je to apsolutno jasno, ne treba niko da brine previše zbog toga. I ta šansa kad se ukazala, jednostavno smo morali da je iskoristimo. Ali to je detalj koji ne menja puno toga. I da smo dali gol, pitanje je kako bi se utakmica završila.

Prokomentarisao je Stojković ovu turneju na kojoj rezultat i nije bio u prvom planu već da se vidi na koga može da se računa, a na koga ne.

-Ja imam mišljenje po pitanju mečeva prijateljskog karaktera. Mene oni ne zanimaju sa rezultatskog aspekta i to svi znaju. Ovo je nešto što smo morali da odradimo, u uslovima koji nam nikako nisu išli na ruku. Znate i samo da smo 10 dana bili zatvoreni u hotelu, bez izlaska napolje. Ne mogu od ovih momaka da tražim više i ne treba očekivati više. Dali su svoj maksimum i to je najvažnije.

Na kraju, Piksi se zahvalio svim igračima koji su žrtvovali odmor kako bi pošli na dalek put i ujedno napomenuo da pravu Srbiju treba tek da vidimo počevši od septembra.

– Želim da im se zahvalim što su prihvatili poziv i pošli sa nama u Japan, što su žrtvovali svoje godišnje odmore posle naporne sezone. To je svakako za pohvalu. A niti sam tražio nešto posebno, niti sam očekivao nešto posebno. Videli smo dosta toga na treninzima i na utakmicama, u svakom slučaju dva lepa testa, ali ono što mene zanima i o čemu ja razmišljam, to je 4. septembar – zaključio je Piksi.

NOVE INFORMACIJE IZ FIRENCE Fiorentina “hvata” Vlahovića na zaljubljenost

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Boško Đurovski: Ronaldo bi meni sedeo na klupi! | Moj Ugao

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime