DRAGAN JAKOVLJEVIĆ: Daj Bože da se Srbija prošeta do polufinala, ali…

Kao što smo i najavili, poznati košarkaški trener Dragan Jakovljević je tipovao sa nama pred osminu finala Eurobasketa.

Posle prognoza da će Letonija biti prijatno iznenađenje, da će Bogdanović imati preko 20 poena po utakmici, te da su eks ju timovi sigurni za drugu fazu takmičenja, porazgovarali smo sa Jakovljevićem i pred sam početak nokaut faze takmičenja.

Prva faza je bila zagrevanje, a ono što je bilo interesantno je da dva domaćina nisu prošla, a jedan je prošao dosta loše. Turska je pokazala da tolika ulaganja u klupsku košarku i dovođenje toliko stranaca daju negativan predznak za reprezentaciju. Turska je onako dosta nesrećno sklopljena, nema tu mnogo kvaliteta. Što se tiče ostalih rezultata, sve je očekivano sem Gruzije i rezultata velikih nacija poput Francuske i Grčke. Pozitivno iznenađenje predstavlja Nemačka sa Šruderom, koji je lider ove nove generacije“, istakao je Jakovljević.

Srbija sada očekuje duel sa Mađarskom, a većina navijača očekuje da se “Orlovi” prošetaju do polufinala. No, ne treba se opuštati.

Srbija je imala dve faze, prvo dve nesigurne utakmice sa Letonijom i Rusijom, a prelomna utakmica je bila sa Turskom. Srbija je uz dobru igru Bogdanovića koji je i nadmašio naša očekivanja dobila i Jovića, koji je u prve dve utakmice bio u lošoj formi i nije mogao da pogodi. Usporavao je igru, nije bio opasan, protivnici su mu se povlačili i punili reket Marjanoviću, Kuzmiću i Mačvanu… Međutim kada je protiv Turske pogodio nekoliko bitnih trojki i šuteva iz daljine ta igra je dobila širinu, dobili smo priliku da igramo 1 na 1, naročito Marjanović. Daj Bože da se Srbija prošeta, međutim ne bi trebalo da potcenimo nijednog protivnika“, procenio je nekadašnji trener mlađih kategorija Crvene zvezde.

On je pred početak prvenstva i Crnu Goru i Letoniju isticao kao potencijalna iznenađenja takmičenja, a prednost u međusobnom duelu je ipak dao baltičkoj selekciji.

Crna Gora ima šanse ako igra sporo. Letonija je sjajna ekipa, ja sam najavio da je to ekipa koja može da uzme medalju, izuzetno ubojita ekipa. Šansa Crne Gore je ako smanji broj poena i odigra na svoje visoke igrače gde je prednost Crne Gore. Ne treba zaboraviti ni da je Crna Gora deo velike škole košarke i da u sebi ima osvajački gen“, zaključio je Jakovljević.

Naravno, najviše su nas zanimale prognoze za mečeve koji nas očekuju na Eurobasketu. Da bi sve bilo zanimljivije Meridian je Jakovljeviću omogućio da odigra tiket sa uplatom od 10.000 dinara. Eventualni dobitak ide u humanitarne svrhe, a ako tiket ne prođe, onome koga je naš sagovornik izabrao ide bar ulog od 10.000 dinara.

Moja želja kao navijača Crvene zvezde je da prihod ide ženskom košarkaškom klubu Crvena zvezda. Odigrao bih tri utakmice, prvo Slovenija – Ukrajina i tu bih stavio dvojku na Ukrajinu uz hendikep. Nemačka – Francuska odigrao bih na Francusku uz hendikep i treći meč koji bih stavio Finska – Italija dvojku“, prognozirao je Jakovljević.

DRAGAN JAKOVLJEVIĆ: Daj Bože da se Srbija prošeta do polufinala, ali…

Hoće li se njegove prognoze ostvariti? Hoće li KKŽ Crvena zvezda dobiti 10.000 dinara ili preko 50.000 dinara? Prati Eurobasket i saznaj, a naredni intervju sa Draganom Jakovljevićem stiže pred početak četvrtfinala.

Budi uz nas i slušaj savete najboljih!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime