Novak Đoković neće učestvovati na ovogodišnjem Mastersu u Parizu.

Na turniru koji će biti održan početkom novembra neće biti najboljeg srpskog i svetskog tenisera, a može se reći da je odluka koju je potvrdio za Sportski žurnal i logična. Podsetimo, ATP je usvojio poseban sistem bodovanja i računa bolje rezultate iz prethodnih godinu dana. Samim tim, Srbin već ima maksimalan broj bodova sa turnira u prestonici Francuske i za njega ovaj Masters ne bi imao takmičarski značaj.

ODLUKA JE LOGIČNA: Đoković ne igra u Parizu
Đoković je odluku doneo i zbog novog sistema bodovanja (FOTO: ATP)

Jasno je da Đoković neće da se izlaže prevelikim naporima i da koliko-toliko bude odmorniji za predstojeću godinu. Prethodno je Rafael Nadal potvrdio da će učestvovati na turnirima u Parizu i Londonu, tako da će novi duel dva velika rivala u ovom slučaju izostati.

-Neću igrati Masters u Parizu, jer tamo ne mogu da osvojim nove poene. Zato ću da idem u Beč i u London. U Beču prošle godine nisam igrao i mogu da osvojim do 500 poena, a i u Londonu je mnogo bodova u igri – objasnio je prvi reket planete.

U narednoj nedelji, Đoković će igrati u Beču, na turniru na kojem nije učestvovao 11 godina.

MIKA: Počinjemo da shvatamo šta se dešava

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Dejan Radonjić: Crvena Zvezda je najlepša epizoda u mojoj karijeri | MOJ UGAO #03

11 KOMENTARA

  1. logicno i isparvo,zasto da se trosi bez potrebe,sada kada mu snaga najvise treba jel juri rekorde,u Becu nece biti ni malo lako,bice veliki broj mnogo dobrih tenisera i bice jak turnir,kakao ce se ispostaviti verovatno i najjaci posle mnogo godina

  2. Logicno i normalno…Ne moze biti na svim turnirima ,treba i odmor radi energije da bude najbolji tamo gde se takmici…Stvarno nema potrebe da se takmici u Parizu….

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime