Đoković, vrućina i ostale ,,zanimacije” za četvrtak

Dok ćemo mi pratiti meč na prijatnoj sobnoj temperaturi, Novak Đoković će protiv Monfilsa biti na terenu u vreme najveće vrućine u Melburnu. Ponovo.

Međutim, takav je život teniskog profesionalca i ako to neko razume, onda je to Đoković. Doduše, i dalje zbunjuje to što rekorder ovog Grend Slema mora da igra pod upeklom zvezdom. To su ipak neke druge priče, a ona na terenu je daleko značajnija.

TENIS: Spavate li mirno u Melburnu, Đoković se vratio!

Đoković je već posle nekoliko gemova u meču sa Jangom pokazao da se vratio i da je u odličnom stanju. Sve udarce je izvodio kako treba, pa čak i novi servis nije delovao kao da je ,,tuđ”. No, protivnik je bio Jang, a sada je u pitanju Gael Monfils.

Francuz je u Melburn došao sa friškom titulom iz Dohe, a Đoković verovatno nije mogao dobiti težeg protivnika u drugoj rundi. Pravi test za stanje Novakovog lakta i bolju ocenu njegovih mogućnosti u nastavku turnira. Monfils jeste nezgodan, ali je istovremeno i čovek koga je Đoković ,,oterao” sa terena u svih 14 međusobnih duela!

Novi duel dvojice pripadnika novog talasa

Jedan od zanimljivijih duela u četvrtak je prena našoj proceni, meč Čung – Medvedev. Radi se o okršaju dvojice pripadnika novog talasa muškog tenisa od koji se u 2018. očekuje dalji proboj na ATP turu. Obojica imaju po 21 godinu i nalaze se oko pedesetog mesta na listi najboljih tenisera.

Pogodite iznenađenje u četvrtak, kvote su sjajne!

Zanimljivo je da je Medvedev ponovo autsajder, pošto je to bio u prvom meču u kome je savladao Kokinakisa. Razlog zbog kojeg je Čung favorit bi mogao da bude pobeda u novembarskom susretu na turniru mladih nada u Milanu. U svakom slučaju, smatramo da kvotu na Medvedeva ne bi trebalo propustiti.

Serene nema, ali je tu Marija Šarapova koja se vratila da pokaže da nije zaboravila da igra tenis. Nije imala puno problema u prvom kolu protiv Nemice Marije, ali to neće biti slučaj u narednim mečevima. Šampionka Otvorenog prvenstva Australije 2008. godine, za protivnicu ima četrnaestu nositeljku Anastasiju Sevastovu.

Latvijka je prošle godine pobedila Ruskinju na Grend Slemu u Njujorku, ali je Šarapova uzvratila nekoliko nedelja kasnije u Pekingu. Šarapova još isprobava novi servis, ali mislimo da je njena pobeda protiv Sevastove sigurica na tiketu.