Đerar Pike: Roj Kin je pobesneo na mene, izgledalo je kao u “Isijavanju”

Kin je kralj veznjaka u Premijer ligi (Credit: Ross Kinnaird /Allsport)

Štoper Barselone Đerar Pike već 10 godina nastupa za tim iz Katalonije, ali je profesionalnu karijeru počeo u Mančester junajtedu. U jednom intervjuu objasnio je kako je to bilo igrati sa Rojom Kinom.

Pike je ponikao u La Masiji, ali je 2004. godine kao 17-godišnjak na poziv ser Aleksa Fergusona otišao u Mančester junajted. Ubrzo je dobio priliku da debituje za prvi tim.

Sada sam sve osvojio, ali pre 10 godina je bilo drugačije. Život je mogao da mi bude mnogo drugačiji da nije bilo ser Aleksa Fergusona. Došao sam u Mančester kao dečak, otišao kao čovek. Bilo je to ludo vreme za mene, pošto nikada ranije nisam bio daleko od kuće. Prvih 17 godina sam proveo u Španiji, u Barseloninoj akademiji. Osećao sam se kao da igram za tim lokalne škole. Znao sam sve ljude, bio sam blizu porodice, fudbal mi je bio samo zabava. Nisam razumeo poslovnu stranu igre. Kada sam otišao u Junajted to je za mene bio šok“, priznao je Pike.

KLADI SE NA MANČESTER JUNAJTED! KVOTE SU SJAJNE!

On je za Mančester junajted debitovao u oktobru 2004. godine, kada je zamenuo Džona O’Šeja u pobedi nad Kru Aleksandrijom u Liga kupu. Ispričao je Španac i kako je izgledao rad sa Aleksom Fergusnom.

Ser Aleks je bio fenomenalan prema meni od prvog dana. Svi najbolji menadžeri uspevaju da i kada te ne stavljaju u tim deluju kao da im je stalo do tebe. Ser Aleks mi je bio kao drugi otac“, naglasio je Pike.

PRATIŠ ENGLESKI FUDBAL? ONDA JE OVO ŠANSA ZA TEBE!

Ipak u svlačionici je red zavodio Roj Kin, što je znalo da bude nezgodno.

Pred jedan od mojih prvih mečeva na Old Trafordu bili smo u svlačionici i spremali se. Bio sam nevđeno nervozan. Imao sam 18 godina, a sedeo sam u svlačionici do Ruda Van Nistelroja, Rajana Gigsa i Rija Ferdinanda. Želeo sam da me niko ne primećuje. Čekali smo šefa, a sedeo sam pored Roja Kina. Odjednom se čula vibracija.

Roj je gledao okolo, a ja sam shvatio da je to moj telefon. Ostavio sam ga na vibraciji, bio mi je u džepu pantalona koje sam ostavio u torbi, koja je visila iznad Rojeve glave. Roj nije mogao da shvati odakle to dolazi, gledao  je okolo kao manijak. Znate onu čuvenu scenu sa Džekom Nikolsonom u “Isijavanju”? Tako je izgledalo“, objasnio je Pike i nastavio.

MOŽE LI BARSA DO TITULE? 

On vrišti i pita čiji je telefon. Tišina. On pita ponovo. Pa treći put. Na  kraju se javljam, kao dečačić. Veoma blago se izvinjavam i kažem da je moj. Poludeo je pred svima, bilo je neverovatno, skoro da sam se uneredio.

Sada je drugačije. Svi klinci imaju ajfone koje gledaju pre mečeva. Tada, 2006. je bilo drugačije, to nisi smeo da radiš. Ne u Rojevoj svlačionici“, istakao je Pike.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime