Dinamo Zagreb gradi stadion od 60 miliona evra! (FOTO)

dinamo zagreb-stadion
Dinamo Zagreb gradi novi stadion vredan 60.000.000 evra! (FOTO: Dan Mullan/Getty Images)

Sa uspesima na domaćoj i međunarodnoj sceni, Dinamo Zagreb je rešio da se pozabavi i uspesima van terena. Konkretno gradnji novog stadiona koji će koštati čak 60 miliona evra!

Godinama antologijski “Maksimir” propada i nedavno je čak izgubio i upotrebnu dozvolu. Čelnici grada (koji ima pravo na upravljanje stadionom) vode rat sa porodicom Mamić koja nije dobijala dozvolu da renovira stadion…

Naravno, Zdravko je tražio da posle rekonstrukcije stadion bude u kompletnom vlasništvu Dinama na šta čelnici grada nisu pristali…

Ipak, na gradnji novog stadiona će čelnici Zagreba i Dinama sarađivati, a projekat je već urađen. Plan je da stadion ima 34.000 mesta i da ispunjava najstrože stadione UEFA.

– U trenucima kada naši fudbaleri pišu nova večna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom! Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA, vizuelni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekta Oto Barić – stoji u objavi Dinama.

Klub iz Zagreba je objavio i da bi čitav stadion mogao biti gotov za tri godine.

Dom kakav Dinamo zaslužuje investicija je vredna oko 60.000.000 evra, a se može završiti u roku od tri godine. Želimo da učestvujemo u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom.

Pored 34.000 mesta (koja će biti u potpunosti natkrivena), stadion će imati 3.000 VIP mesta, novi medijski centar kao i osiguran smeštaj za osobe sa invaliditetom.

Šta vi kažete, kako vam se sviđa ideja za novi stadion Dinama?

EL KLASIKO VREDAN TITULE: Uzmi 1.500 RSD na poklon i sastavi dobitni tiket

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Mateja Kežman | Priče iz kraja #29

2 KOMENTARA

  1. Napredovali su mnogo u svakom smislu ,finansija ima i ako je pvo istina imace strašan stadion uskoro Hrvati ,ali i zaslužuju ga ipak je to njihov najbolji klub

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime