ITUDIS O PROBLEMIMA CSKA: To se dešava u trenerskom poslu…

dimitris itudis-cska-evroliga-ugovor
Itudis kritikovao utakmicu za treće mesto u EL (FOTO: STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

Trener košarkaša CSKA iz Moskve Dimitris Itudis govorio je o brojim temama pred odlučujuće bitke u Evroligi.

Iskusni stručnjak je govorio u opširnom intervjuu za „Jurohop“, o plasmanu na Fajnal-for, od takmičarskom duhu, NBA ligi i nastavku sezone bez Majka Džejmsa.

Moskovljani su se po deveti put plasirali na Fajnal-for Evrolige, a šesti od 2014. kada je Itudis seo na klupu Armejaca.

-Vi biste mogli da kažete ‘u redu, CSKA je favorit danas, idu na fajnal-for, ove godine idu do kraja’. Ja to poštujem, ali za nas koji živimo svakodnevnu rutinu sa ovom ekipom i stvari sa kojima se svakodnevno suočavamo, ništa nije garantovano– počeo je Dimitris Itudis.

On je prokomentarisao i način slavlja nakon plasmana na završni turnir.

-Znate šta je važno… to što smo proslavili taj uspeh. Najvažnije je šta je to šta okuplja ljude kada dele nevolje. Imali smo mnogo nedaća i savladali mnogo prepreka. Definitivno, svi koji su bili svedoci ovoga, od predsednika do osoblja, pamtiće ove uspomene sa velikom radošću, zbog svih problema koje smo morali da prevaziđemo. To zbližava ljude, tada ljudi postanu bliski. Kada pogledaju levo i desno, znaju da im neko čuva leđa i odlaze da se bore bez obzira na sve i daju sve od sebe. Tako da… to je bilo jedno od najlepših sećanja koje smo imali- objasnio je Dimitris Itudis.

Grk je objasnio i situaciju sa Majkom Džejmsom, koji je bio najbolji igrač Armejaca.

-To se dešava u trenerskom poslu. Morate na dnevnom nivou da procenjujete i donosite odluke, da procenjujete igrače sa kojima radite. Kada osetite da je tim spreman za naredni korak i kada osetite da je ekipa spremna da vas podrži ili kada predosetite da tim ima poteškoće da nešto novo prihvati, morate da preduzmete određene korake. Moja ekipa očigledno igra dobru košarku i nema problema. Ne znam hoće li nam to doneti rezultat, niko ne zna jer ništa nije garantovano. Ali ako neko oseća da ne pripada ovde, onda neće pripadati ovde. Promene koje smo napravili su bazirane na onome čemu smo svakog dana bili svedoci. Svi treneri. Videli smo da tim može da igra dobro- dodao je Dimitris Itudis.

Na Fajnal-foru će se osim CSKA naći još i Barselona, Efes i Armani.

NE DA BRAT NA BRATA: Vučević šmekerski odbranio Jokića!

Obavezno pogledajte:Stefan Stojačić: Olimpijske igre su oduvek bile moj san! | SPORT FOKUS

4 KOMENTARA

  1. Dimitris Itudis je iskusan,jasan i odgovoran.Savrseni rezultati su postignuti,ali nista nije sigurno ,nego borbe se nastavljaju….Nikom nista nije zagarantovano,svi se iznova moraju dokazivati….

  2. Nista se ovoj ekipu i ovom treneru ne moze zameriti ,saradjuju odlicno dug niz godina i ako neko zna šta treba raditi u ovakvim situacijama to je ovj čovek !

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime