OGLASIO SE DIKA STOJANOVIĆ Evo šta kaže o brojnim promenama selektora

stevan dika stojanović-superliga
Stojanović se nada sankcijama od UEFA (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport)

Fudbalski savez Srbije je danas imao sednicu Izvršnog odbora gde su izvršene brojne promene na klupama mlađih reprezentativnih selekcija.

Nakon dolazaka novog selektora A tima, sportskog direktora i predsednika red je došao i na ljude koji su do skoro predvodili budućnost srpskog fudbala.

Da podsetimo, Zvonko Živković je preuzeo U21 selekciju umesto Ilije Stolice, Dejan Branković je preuzeo U19 reprezentaciju umesto Mirka Bunjevčevića i Radovan Krivokapić koji je seo na čelu U17 selekcije umesto Aleksandra Linte.

Povodom svih tih promena oglasio se i sportski direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović koji je naglasio da su selektori birani na osnovu stručnog mišljenja.

Naglašavamo da su odluke o promenama selektora donete na osnovu profesionalnog, a ne ličnog stava. I takav način funkcionisanja sportskog sektora Fudbalskog saveza Srbije možete očekivati i u budućnosti – rekao je Stojanović za Tanjug.

Utisak je da javnost o tome može dosta da polemiše. Ponajviše oko smene Stolice. Radi se o jednom od najboljih stručnjaka u Srbiji koji je nedavno čak i produžio ugovor sa FSS-om?!

ilija stolica-stevan dika stojanovic-smena-selektor-srbija
Stojanović je govorio o smeni Ilije Stolice (FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Najavljivao je Stolica ozbiljan sistem u mladoj reprezentaciji. Držao je čak i konferenciju za medije gde je prisutnim novinarima potanko objašnjavao kako će “orlići” igrati i koja mu je ideja.

Istina, rezultate nije imao pa je izvesno zato i smenjen… Njegov naslednik Živković već duže vreme nije radio kao trener. Branković nije toliko poznato ime, a ni Krivokapić baš ne pršti od iskustva…

Zato je Stojanović i nešto detaljnije pojasnio izbor novih selektora i najpre je krenuo od U21 reprezentacije.

– Posle razgovora i konsultacija sa direktorom mlađih kategorija Nikolom Lazetićem doneti su predlozi o promenama selektora koje je usvojio Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije. Što se tiče selekcije do 21 godine rezultati u prethodnom periodu su bili daleko ispod očekivanja i to je osnovni razog smene.

Potom nešto i o Brankoviću…

– Branković je tu selekciju već vodio, od 21 utakmice imao je 19 pobeda, po jedan poraz i nerešen rezultat. Tu generaciju vodi praktično od instrukstorske službe i sa njom je obezbedio plasman na završni turnir u Belorusiji koji je zbog koronavirusa otkazan pre šest meseci.

To što Krivokapić nema toliko iskustva nije uticalo na čelnike Saveza da se odluče za njega.

– Za Krivokapića kao bivšeg fudbalera Zvezde i Vojvodine, ujedno i kao nekadašnjeg trenera Vojvodine i već neko vreme trenera mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi, smatramo da može mnogo da pomogne ovoj mladoj generaciji u takmičarskom ciklusu koji predstoji – završio je Stojanović.

Videćemo kakve će rezultate imati novi selektori mlađih kategorija u budućnosti…

ODE U GLUMCE! Ibrahimović stopama Zidana i Parkera, uskoro na filmskom platnu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Mateja Kežman | Priče iz kraja #29

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime