Derik Rouz pred penzijom? Hoće li najmlađi MVP u istoriji postaviiti još jedan rekord!

Derik Rouz zaista nema sreće sa povredama. Toliko da trenutno razmišlja i o kraju karijere u svojoj 29. godini.

Otkako je u sezoni 2011/12 pokidao prednje ukrštene ligamente, povrede ga redovno prate. Upravo je 2011. godine postao najmlađi MVP u istoriji NBA lige, a od tada jednostavno ne može da se vrati u pravu formu.

TRI SLOVA. NAJBOLJA KOŠARKA. NAJBOLJE KVOTE. ŠTA ČEKAŠ?

Posle nekoliko težih povreda prošlu sezonu je odigrao u dresu Njujork Niksa i propustio je samo 16 utakmica, ali ove godine je opet na startu sezone imao mnogo problema sa povredom.

Trenutno je van terena, a kako javlja uvek dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski – razmišlja o prestanku karijere! Povrede ga demotivišu i stalna odsustva sa terena bi mogla da znače da će postati NBA MVP koji je najranije završio karijeru!

KO ĆE BITI MVP? KVOTE SU TU!

Tek mu je 20 godina, a većina MVP igrača je imala vrlo duge karijere. Njih čak sedam je igralo i u petoj deceniji, a i Dirk Novicki će se povući sa 40 godina na kraju ove sezone. Uz to Šekil O’Nil i Hakim Olajdžuvon su igrali do 39. godine.

Do sada najmlađe povlačenje jednog MVP-a desilo se 1993. godine kada je Majkl Džordan rešio da se prvi put povuče posle smrti oca. Ipak Njegovo Leteće Visočanstvo je igralo u još dva mandata, a čak je i sa 40 godina bio jedan od najboljih igrača lige.

Nažalost,  momak za koga su se u Čikagu nadali da će vratiti Bulsima slavu iz Džordanovog doba ne može da se nada tome. Nije uspeo da promeni svoj način igre, njegov šut je i dalje izuzetno problematičan, a telo očigledno ne može da mu izdrži pritisak.

KO ĆE BITI MVP? KVOTE SU TU!

Leri Bird i Vilis Rid su se povukli sa scene sa 32 godine, Medžik Džonson takođe, ali je kasnije 1996. godine odigrao još jednu sezonu (i to na poziciji krilnog centra), a član zlatne generacije Seltiksa Dejv Kauens je na nagovor svog nekadašnjeg saigrača Dona Nelsona odigrao još jednu sezonu u dresu Milvokija, nakon što se i on oprostio sa 32 godine.

Da li će Derik Rouz postati prvi NBA MVP koji je završio karijeru pre 30. godine?