Denver na putu do rekorda franšize – po poraz na svakih pet mečeva i eto istorije!

Jokić
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Festivalska nedelja u NBA je završena, a Denver je dočekao Nikolu Jokića kao svog ,,MVP-ja”, spreman da posle nekoliko dana pauze nastavi borbu za što bolje mesto u plej-ofu.

Želja Grumenova je pre svega, da se obezbedi prednost domaćeg parketa, što u njihovom slučaju može da bude veoma važno. Denver igra bolje u Pepsi centru nego u ostalim dvoranama, što u doigravanju može da ima ključni značaj. Ne samo zato što je logično da ekipa igra bolje pred svojim navijačima, već što to prepostavlja lakše izlaženje na kraj sa faktorom neiskustva koje ovaj tim definitivno ima u takvim utakmicama.

Ajzeja Tomas se vratio, Denver pobedio: Stvari u Koloradu uopšte ne deluju loše

Trenutna slika ekipe iz Kolorada je interesantna i po broju 57, što je broj mečeva koje je Denver do sada odigrao, ali i broj pobeda kojom bi izjednačio klupski rekord. U sezoni u kojoj je pretežno bio bez ponekog, a najčešće bez više članova prve postave, franšiza iz Kolorada je iznenadila mnoge svojom ozbiljnošću i stabilnošću. Međutim, deo sezone posle Ol-star spaktakla je obično i onaj u kojem neki timovi takođe prestaju da igraju ,,lepršavu” košarku, pri čemu se podrazumevaju oni čiji je roster mnogo kvalitetniji nego što pokazuje trenutni položaj i odnos pobeda i poraza.

Ako poslednjih dvadeset pet mečeva zamislimo kao kraj atletske trke, videćemo na delu mnoge dobre ,,finišere” koji će da pokušaju da preteknu one koji su ,,držali tempo”.

Do obaranja klupskog rekorda, Denver mora da dobije devetnaest utakmica do kraja

Denver dakle, do rekorda treba da dobije još osamnaest utakmica. Da će biti lako – neće, da je ostvarivo – jeste. Jedan od najvažnijih faktora je koliko će Nikola Jokić moći da nastavi sa presudnim uticajem na igru svog tima. Ništa ne ukazuje na to da će centar Denvera da igra drugaačije nego do sada, a to je na ivici tripl-dabl učinka skoro svake večeri. Tu su i neka druga pitanja na koja će Meloun morati da odgovori. Da li je uspeo da pronađe pravu petorku, kao i da li je ona koju je zamislio dotigla svoj maksimum? Da li odbrana može da se vrati na nivo od oktobra i novembra kada je bila izvanredna?

Bitno je i da li će se naći mesta u rotaciji za nekadašnjeg Ol-star košarkaša Ajzeju Tomasa. Tomas se oporavio i vratio na parket, ali ne zavisi sve ni od njega, iako on može da da neke kvalitetne minute, pogotov u napadu. Veoma važno je da li će Gari Heris uspeti da izdigne iznad sopstvenih problema sa zdravljem, budući da je njegov učinak važan sastojak u igri Denvera.

Najbolje kvote na NBA utakmice se nalaze ovde

Biće zanimljivo videti i kako će Meloun razdeliti minute Ernangomezu i Lajlsu, čija je situacija pomačlo delikatna, pogotovo za poslednjeg koji ove sezone često nije bio na visini zadatka.

Protiv ekipa koje se nalaze na plej-of pozicijama, Nikola Jokić i ostali treba da odigraju još dvanaest utakmica, praktično polovinu od ostatka ligaškog dela tekuće NBA sezone. U prvih pet mečeva, Grumenovi imaju četiri takve utakmice, od kojih tri u Pepsi centru (Oklahoma, Klipersi, Juta) i jednu u gostima (San Antonio). Ako ostatak sezone podelimo na pet delova, jedan poraz bi bio na tragu novog klupskog rekorda i verovatno prosek kojim bi Denver ostao među prva četiri tima i zadržao prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime