TOMAŠEVIĆ I RAKOČEVIĆ SLOŽNI: Jokić? Danas je drugačije vreme…

dejan Tomašević-zvezda-partizan-nikola jokić
Tomašević je govorio o Jokiću (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Tek što su se strasti smirile, Nikola Jokić je ponovo podigao prašinu.

Možda bi neigranje za reprezentaciju bilo zaboravljeno, ali Jokić se potrudio da nas potseti na to.

Sada je čitavu situaciju prokomentarisao i legendarni Dejan Tomašević, koji je istakao da je Svetislav Pešić imao dobar “recept” za reprezentativce.

Možda treba više razgovarati sa njima, kao što je Pešić radio kad je bio selektor, tokom cele sezone je imao komunikaciju sa igračima u njihovim klubovima, ali i vreme se promenilo. Mi smo zaista, to moram da priznam, kroz reprezentativni uspeh ostvarivali bolje klupske ugovore i nama je to zaista mnogo značilo – rekao je Tomašević i dodao:

– U današnje vreme, bez obzira na reprezentativni rezultat, lagano dolaziš u NBA da potpišeš veliki ugovor i njima ta reprezentacija više nije potrebna na taj način. Nisam više u tome i ne bih da ulazim u dublju analizu, ali to je po mom mišljenju pitanje ličnog stava i odnosa prema svojoj zemlji i reprezentaciji – kaže Tomašević.

Sličan je ugao i Igora Rakočevića, uprkos razumevanju aktuelnog vremena kod obojice igrača.

– Danas igrači imaju mnogo više utakmica, mi smo tad igrali samo domaću ligu, danas je mnogo otvoreniji košarkaški svet, ima mnogo više kampova, i danas igrači mnogo češće, zbog želje da reše egzistenciju ili nekakvog menadžerskog interesa, odlučuju da se ne odazovu pozivu u reprezentaciju – rekao je Rakočević.

PITAJTE NIKOLU JOKIĆA: Denver vam daje nesvakidašnju priliku!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Aleksa Avramović: Kod Obradovića se greške ne prave dva puta! | S01EP22

 

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime