GLEDAM DA L’ SAM LUD ILI GLUP!? Dejan Savić otkrio za koje vaterpolo pravilo nije znao!

dejan savic-novak djokovic-belgrade open-finale-aleks molcan
Dejan Savić je ispričao zanimljivu anegotu (FOTO: Starsport)

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, otkrio je zanimljivu anegdotu u vezi sa jednim vaterpolo pravilom koje je video tek kada su ga Španci primenili na Olimpijskim igrama.

Mi se nekada zbunimo, ali selektor? Pa, i to je moguće!

Selektor “delfina” je posle osvajanja drugog olimpijskog zlata u nizu priznao u podkastu “Pod kapicom” da za primenu jednog pravila ni on nije znao, sve dok nije video kako se ono koristi u praksi u Tokiju.

– Izreći ću nešto što će i mene da spusti, da nisam znao da postoji jedno pravilo – rekao je Savić i dodao:

– Postoje crvene kapice od broja ‘dva’ do ’12’, gde ti možeš da zameniš golmana i igrača. Ali je bilo priče da je to dozvoljeno samo ako se golman povredi.

A, uverili su se tek kada je igrala španska reprezentacija, ženska.

dejan savić-vaterpolo-srbija-hrvatska-izjava
Savić je otkrio zanimljiv detalj (FOTO: Guliver Images)

– U slučaju španske ženske reprezentacije, trener je 24 sekunde pre kraja gubio i ubacio igrača umesto golmana i krenuo u napad sa igračem. A ja nisam imao pojma za to. Pričao sam sa selektorima drugih reprezentacija i ni oni nisu imali pojma. To je napisano, ali nigde nije rečeno. Mi smo imali neke ‘zum’ konferencije, gde se više pričalo o Parizu nego o Tokiju, da će reprezentacije morati same da kupe crvene kapice, pa se onda ipak pojave crvene kapice na Olimpijskim igrama u Tokiju, a igrao si pre mesec dana Svetsku ligu gde toga nije bilo – ističe Savić.

I nije bio jedini koji je zbunjen.

– Sigurno je i moja krivica što nisam znao to pravilo. Gledam sebe, da li sam lud ili glup, što verovatno jeste, ali drugi selektori nisu imali pojma za to pravilo. Neverovatno – kaže Savić.

U polufinalu protiv Španije Srbija je imala petoricu isključenih igrača.

– Nije stvar u ’12 plus 1′, jer se već priča da će u Parizu biti 11 igrača. Poslednji put ih je bilo toliko 1980. u Moskvi. To je bilo pre 41 godinu. Uz svo poštovanje prema tadašnjim generacijama, vaterpolo je bio mnogo sporiji, nije funkcionisao na ovaj način, danas je profeesionalniji, brži, i povrede su drugačije... Sada dolazimo do suštine problema. Prihvatili smo pravila, prilagodili smo se, pa što se ne poštuju? Uvek se pravi potpuno različiti i drugačiji kriterijum. Kriterijum se odmah promeni ako je nekome bitna utakmica ili četvrtfinale, polufinale. To su stravične stvari. Pa ne mogu da se prilagođavam iz dana u dan.

SAVIĆ U SVOM STILU: Dao sam im srce, želudac, bubrege i suze, neka im i taj aplauz!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Tako se kovalo zlato: Veselin Vujović

 

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime