SAVIĆ U SVOM STILU: Dao sam im srce, želudac, bubrege i suze, neka im i taj aplauz!

dejan savić-vaterpolo-reprezentacija srbije-olimpijske igre
Dejan Savić je otkrio zanimljiv detalj(FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Vaterpolisti Srbije obradovali su čitavu naciju osvajanjem olimpijske medalje, ali jedan detalj iz finalne utakmice je mnogima promakao.

Dejan Savić u samom finišu utakmice nije pozvao tajm-aut, kako to inače radi, a sada je u podkastu “Pod kapicom” otkrio da su mu igrači zamerili što to nije uradio, kada je pobeda bila obezbeđena, jer su igrači navikli da na kraju turnira to učini kako bi im se zahvalio i rekao nešto duhovito.

Selektor je objasnio zašto to nije uradio.

– Razmišljao sam o tome i iskreno dobio sam mali ukor od starijih igrača koji su se posle finala oprostili jer su svi oni očekivali tajm-aut i da dobiju aplauz, da budu ispraćeni kao što im dolikuje – kaže Savić i dodaje:

– Ako već nisu dobili srce, želudac, bubrege i moje suze, neka im i taj aplauz.

Savić je prekinuo tradiciju iz poštovanja prema selektoru Grčke,

– Nisam hteo da uzmem tajm-aut jer bi se to razumjelo na pogrešan način. Kao omalovažavanje protivničkog tima i trenera, a ja nisam htio da ulazim u te vrste polemike. Imam veliko poštovanje prema Vlahosu i nisam mogao to da uradim jer mi je pred meč rekao da mu je čast da igra protiv Srbije u finalu Olimpijskih igara jer mu je to poslkednja utakmica na klupi Grčke. Zato nisam zvao tajm-aut -objasnio je Savić.

OVO NEĆE BITI OBIČAN SASTANAK! Mandić otkrio kako ih je Savić motivisao pred finale!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Tako se kovalo zlato: Veselin Vujović

 
 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime