Dejan Lovren – stvarno najbolji igrač Liverpula?

Tradicija je da se u engleskim timovima na kraju svakog meseca biraju najlepši gol i najbolji pojedinac tokom tih nekoliko utakmica. Takva tradicija je i u Liverpulu, gde je oktobarsku nagradu pokupio niko drugi do Dejan Lovren.

Tradicija je da se u engleskim timovima na kraju svakog meseca biraju najlepši gol i najbolji pojedinac tokom tih nekoliko utakmica. Takva tradicija je i u Liverpulu, gde je oktobarsku nagradu pokupio niko drugi do Dejan Lovren. Zašto baš on i zašto baš sada, pitaju se i mnogi navijači Liverpula.

Nakon dva kiksa i izmene već posle pola sata igre, Dejan Lovren je dobio čak i pretnje smrću na svojim profilima na društvenim mrežama. Kao znak podrške, navijači Liverpula su se organizovali i pokrenuli inicijativu da se Lovren nađe u konkurenciji za igrača meseca oktobra!

A onda je on tu nagradu osvojio! Po drugi put u karijeri, a ovo mu je četvrta godina u Liverpulu, on je najbolji igrač meseca. Nagrada u njegove ruke stiže od Mohameda Salaha, dvostrukog osvajača u ovoj sezoni i najboljeg u aprilu i septembru.

Tokom narednog kola Liverpul gostuje Vest Hemu. Pogledaj ostale parove!

Dejan Lovren je tokom oktobra odigrao ukupno 300 minuta u dresu Liveprula. Bio je na terenu u remijima sa Njukaslom i Mančester junajtedom, slavio je na gostovanju Mariboru i izašao je posle trideset minuta derbija sa Totenhemom, nakon što je njegova ekipa primila dva gola u kojima ima i njegove krivice. Nakon toga je propustio naredna dva meča, pobede protiv Hadersfilda u ligi i Maribora u Ligi šampiona.

Da bi mu celokupnu situaciju olakšali, u ritmu himne ’’You’ll never walk alone’’, potpuno su stali u njegovu zaštitu. Ne samo da su ga nominovali nego su se i potrudili da stigne do ovog priznanja.

Krug ljudi koji su u poslednjih nekoliko sezona osvajali nagradu za najboljeg igrača meseca nije velikog prečnika. Za četiri sezone, od početka 2014/15, rekorder je Kutinjo sa 10 mesečnih nagrada. Neočekivano, po jednom su bili najbolji Kolo Ture, Leiva, Sako, Ings, Oriđi ali ih je sa dve nagrade nadmašio Lovren.

A ko će biti najbolji igrač u novoj sezoni Premijer lige?

Pravi primer ljubavi prema klubu i navijačke strasti se ogleda i u stajanju u zaštitu ekipe kojoj u tom trenutku loše ide. Pod Jirgenom Klopom je odigrao neke od najboljih utakmica u karijeri i bilo je situacija kada je bio najbolji defanzivac svog tima. Ovim gestom su navijači pokazali da to nisu zaboravili.