DEDA LUKE DONČIĆA: On bi da dođe na Kosovo, ali mu ne daju!

luka dončić-dalas maveriks-plej of-poraz
Dončić nije krio svoje razočarenje (FOTO: Getty Images)

Za one koji nisu znali, proslavljeni slovenački košarkaš Luka Dončić vuče korene sa Kosova i Metohije, gde i danas žive Stojan i Draginje Dončić, deka i baka NBA superstara.

Stojanov rođeni brat, Srbobran Dončić, otišao je iz tog mesta između opština Klina i Srbica i preselio se početkom osamdesetih u Sloveniju, gde je dobio sina Sašu, a potom i unuka Luku.

Stojan Dončić kaže da povremeno prati Lukine utakmice i da uvek navija za njega.

Svi gledamo Luku bez obzira gde igra, on je naša krv. Puno mi je srce. Često puta kako ja, tako i ostali članovi porodice zaplačemo. Vrlo sam ponosan, a zahvaljujući Luki, jako smo popularni. Gde god da se pojavimo, pitaju šta nam je Dončić. Ipak, moram reći da smo mi vrlo skromni, pa se Lukom i ne hvalim – rekao je Stojan za RTV KiM.

On je dodao da se sa unukom čuo pre nedavne utakmice Slovenije sa Argentinom.

– Čujemo se povremeno, vrlo je zauzet. Dosta Albanaca pita da li sam Lukin rođak. Mada, ponekad izbegavam da kažem da sam mu deda-stric, nije sigurno. Najčešće me pitaju da li bi nekad igrao za Kosovo. Možda nekad, kada bi Kosovo postalo Amerika. Nije igrao za Srbiju, što bi igrao za Kosovo. Neće da igra nikad – siguran je Stojan.

Osim toga, sitakao je da Luka želi da dođe, ali…

– Luka želi da dođe, ali njegov klub mu brani, jer smatra da nije bezbedno. Dočekaću da Luka dođe i baci ovu loptu u koš, pre toga neću umreti, dok ne vidim kako oni bacaju loptu – uveren je Stojan.

DURENT ISPISAO ISTORIJU: Najbolji strelac SAD, ali ne i Igara…

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vladimir Kuzmanović: Optužili su me da sam sina ubacio u reprezentaciju! | Sport Fokus S1EP15

 

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime