De la Hoja ponovo u ringu – da bi prebio Konora? (VIDEO)

Oskar de la Hoja je jedno od najvećih imena boksa koje nikada nije boksovalo u najtežoj i najpopularnijoj kategoriji. Bio je šampion u šest kategorija, nosilac čak 10 pojasa a svoju karijeru je završio pre skoro deset godina.

Oskar de la Hoja je jedno od najvećih imena boksa koje nikada nije boksovalo u najtežoj i najpopularnijoj kategoriji. Bio je šampion u šest kategorija, nosilac čak 10 pojasa a svoju karijeru je završio pre skoro deset godina. Sada je najavio mogućnost povratka u ring, sa samo jednim ciljem.

Karijera mu je trajala 16 godina. Počeo je još davno, 1992. godine, nakon osvajanja Olimpijskog zlata u Barseloni. Završila se krajem 2008. godine porazom od Manu Pakjaoa. I od tada je prošlo devet godina a Oskar se nije vraćao u ring.

Da li će biti revanša sa Mejvederom?

Na meč Mejvedera i MekGregora je imao jedan veoma jasan komentar. Rekao je da je ta borba cirkus. Sada nema nameru da vređa Konora MekGregora i njegovo učešće u toj borbi, Naprotiv, želi da ga izazove i pokaže mu da može da ga savlada.

’’Dve runde, samo mi to treba. Jedna da se zagrejem, druga da pobedim. Treniram pet meseci, brži sam i jači nego ikad. Svi znate da sam konkurentan, još uvek imam to u sebi. Fantastično se osećam nakon treninga i imam samopouzdanje. Samo još jedan borba!’’

Za nekoliko dana, Bisping-Gastelum!

Nekadašnji šampion je najavu svog povratka iz penzije u bokserski ring završio rečima: ’’Poštovanje Konoru, ali on nije bokser. Ovo je drugačija igra. Prebio bi me u MMA, ja bih njega u boksu za dve runde!’’

Pošto znamo da Konor MekGregor obožava izazove i da mu nije strano menjanje kategorija, pravila pa čak ni sportova, možda smo blizu nove borbe koja će napuniti sve novinske stupce? Ima li Oskar de la Hoja snage da savlada čoveka koji je 15 godina mlađi? Nešto nam govori da ćemo ubrzo saznati.

Pogledaj MMA ponudu!

A ovako je to nekada u karijeri radio Amerikanaca koji je poreklom iz Meksika. Deluje bi Konor stvarno mogao da ima problema!