Davor Matić: Želeo bih da budem kao Anderson Silva!

U još jednom tipovanju sa poznatima gost je bio Davor Matić, mladi MMA borac iz Banjaluke.

Razgovarali smo o njegovim ambicijama, uzorima, planovima za budućnost, ali i njegovim počecima. Naravno, pitali smo ga i šta misli o aktuelnim MMA događajima.

Kao mlad bavio se raznim sportovima, ali šta je to što ga je na kraju opredelilo da se odluči za profesionalnu MMA karijeru?

Bio sam talentovan golman, a od fudbala su me odvojili finansijska situacija i sitne povrede. Išao sam jedan dan ulicom i video oglas za školu kiks boksa. Nakon šest mjeseci prešao sam u MMA vode i od 2010. godine sam tu“, rekao je Davor.

Pitali smo ga i ko mu je uzor, ko je borac na koga bi želeo da podseća u ringu, te koje su njegove jake strane u ringu.

Nemam svog uzora, a omiljeni borac mi je Anderson Silva. Meni je stend ap bolji deo borbe u odnosu na parter. Najveće oružje mi je psihičko preuzimanje inicijative u borbi“, dodao je Matić.

Osvrnuo se i na nadolazeći MMA spektakl gde se u borbi za titulu sastaju Sent Pjer i Bisping.

“Mislim da Sent Pjer ima veću  prednost u odnosu na Bispinga jer je tehnički i fizički potkovaniji. Mislim da će on na kraju pobijediti“, rekao je Matić i na kraju rekao šta su mu naredni koraci u karijeri.

Već u subotu imam novu borbu protiv Hasana Hamzatova. On je vrlo čvrst, jak borac, dobar rvač. Videćemo kako će biti“, najavio je Davor svoju narednu borbu, a na kraju je prognozirao i odigrao jedan tiket sa našeg specijalnog humanitarnog naloga, a sav eventualni dobitak ići će u humanitarne svrhe.