Danijele De Rosi: Ne mene, pustite Insinjea! (VIDEO)

Nakon dva loša meča u baražu, nula postignutih golova i gomile čudnih odluka selektora Venture, Italija neće biti deo Svetskog prvenstva. To je bio poslednji meč Bufona u nacionalnom timu a tim putem bi mogli da krenu još neki. Danijele de Rosi je jedan od najiskusnijih i sigurno će deo krivice preuzeti na sebe.

On je dres Italije nosio skoro 120 puta, četvrti je na večnoj listi i u teoriji bi mogao da stigne Maldinija na trećoj poziciji. Za to mu fali još devet nastupa. Sa Romom je osvojio dva kupa, sa Italijom bio šampion Evrope do 21 godine i Svetski šampion u Nemačkoj. Impozantna karijera.

Ostala su još tri mesta na SVetskom prvenstvu!

A onda je večeras selektoru Venturi palo na pamet da ga pošalje na zagrevanje dok su Šveđani imali prednost u ukupnom skoru. Nije mu se svidela ta ideja. Na klupi je pored njega sedeo Lorenco Insinje, momak koji je u ovom dvomeču igrao premalo. A koji je mogao da unese preokret.

Kada je jedan od trenera u stručnom štabu prišao kapitenu Rome i saopštio mu da treba da ode na zagrevanje, Totijev naslednik u rimskom klubu je poludeo. Počeo je da se raspravlja i da viče na čoveka koji mu je prišao. A takav temperament je falio Italijanima na terenu.

’’Zašto ja, zašto da se zagrevam? Mi ne treba da remiziramo ovde, moramo da pobedimo!’’ rekao je Danijele tom prilikom. Aludirajući na igrača Napolija, ofanzivca koji je sedeo pored njega. Nijedan od njih dvojice nisu dobili šansu, Ventura je pokušao sa Belotije, El Šaravije i Bernandeskijem ali je rezultat ostao 0:0.

Čekaju te kvote za narednog šampiona sveta!

Po izjavama koje se provlače kroz italijanske medije, u reprezentativnoj penziji su se Bufonu nakon ovog kraha pridružili Barzalji, Kjelini i De Rosi, što će biti ogroman udarac za Italijane. Sledi kompletno podmlađivanje tima iako su ova četvorica igrača još uvek neverovatno važni šrafovi u svojim klubovima.