Da li Adam Silver sprema novu “revoluciju” u NBA?

adam-silver-nba-liga-proširenje-sjetl-supersoniks
Adam Silver o proširenju lige Photo by Jayne Kamin-Oncea/Getty Images)

Dugo se priča o ogromnoj razlici u kvalitetu između Zapadne i Istočne konferencije u NBA, ali i o načinima da se plej-of najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja učini zanimljivijim, odnosno ujednačenijim. Šta komesar NBA lige Adam Silver misli o tome?

Mnogim ljubiteljima NBA šampionata postaje sve očigledniji utisak da je “Istok mnogo slabiji od Zapada”, a toga su izgleda svesni i čelnici Asocijacije koji “nastavljaju da istražuju mogućnosti” kako bi povukli prave poteze i uneli adekvatne promene.

Svih 12 zakucavanja na All Staru: Ko je izveo najlepše? (VIDEO)

Ton koji “dominira” u skoro svim američkim mejnstrim medijima već nekoliko meseci tiče se predloga da bi u nokaut fazu trebalo da se nađe 16 najboljih franšiza, bez obzira na to u kojoj konferenciji nastupaju, prenosi ESPN.

Silver je prošle godine kao “kontraargument” tom sistemu istakao to što bi bilo mnogo timova koji bi više putovali u prvoj rundi plej-ofa, ali ovoga puta je otišao korak dalje kada je najavio potencijalni kompromis.

Nikola Jokić stvara istoriju NBA lige!

To znači da bi u plej-ofu i dalje igralo po osam najboljih ekipa sa Istoka i Zapada, s tim da bi se one potom rangirale od prvog do 16. mesta, što zapravo ne menja “suštinu” željene promene, a to je da postoji mogućnost da u velikom finalu gledamo timove iz iste konferencije.

“Svi bismo voleli da imamo format u kojem dva najbolja tima na kraju igraju u finalu. Dešava se da dve najbolje ekipe igraju npr. finale konferencije. Nastavićemo da istražujemo mogućnosti”, izjavio je Silver.

Svi na F4 Evrolige! Odigraj tiket i čeka te karta

Međutim, predloženi sistem za sobom bi morao da “povuče” i nešto uravnoteženiji raspored utakmica u plej-of serijama pošto bi u tom slučaju određeni timovi bili u podređenom položaju, pogotovo ukoliko putuju s jedne na drugu obalu.

“Možda ćemo na kraju jednostavno morati da dodamo još nekoliko dana u sezoni kako bismo je malo razvukli i omogućili više odmora”, predlaže Silver jedno od mogućih rešenja.

Da bi se takva promena usvojila, potrebno je da glasa 20 od ukupno 30 franšiza. Ipak, za sada je sve u domenu “istraživanja mogućnosti”, ali ovo je najdalje što je Silver otišao u razmatranju o promenama plej-of formata otkako je postao komesar.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime