Crvena zvezda napada šampiona – počinje plej-of ABA lige!

Zvezda

Dok se čeka na početak finalne serije plej-ofa ABA lige, atmosfera se lagano podiže u medijima i na društvenim mrežama, sa očekivanjima koja su u skladu sa onim što su Crvena zvezda i Budućnost prikazivali tokom sezone.

Zvezda je u dominantnom stilu završila ligaški deo izgubivši samo jednu utakmicu, ali takvu formu nije uspela i da preslika u Evrokup. Milan Tomić i njegovi košarkaši su možda mogli u četvrtfinale evropskog takmičenja, ali dva poraza ,,na jednu loptu” su ih osujetila u toj ideji. Na kraju krajeva, možda im je neučestvovanje u završnici Evrokupa pomoglo da do kraja održe nivo u ABA ligi.

Vreme je za plej-of ABA lige i neka čudna simbolika poslednjeg kola

Videlo se to na kraju, pogotovo u poslednjem Večitom derbiju. Stratos Perperoglu kao veteran, možda ne bi mogao da odigra tako dobru utakmicu da je bio više izmoren zadacima u Evrokupu. Ceo sastav je bio bi najbolji kada je bilo najpotrebnije, a posebno dobar je bio Filip Čović, koji je celu seriju odigrao na izuzetnom nivou. Čini se da je forma tempirana da dostigne potreban nivo u pravo vreme.

Crvena zvezda je oba puta dobila Budućnost koja u sastavu ima i NBA šampione

Budućnost ,,kipi” od etabliranih košarkaških imena u sastavu, među kojima neka u vlasništvu imaju i NBA prstenje, a od nekih se očekuje da tamo počnu da prave karijeru. Međutim, iza Podgoričana je sezona puna nemira i smirivanja istih potezima koji će se ako ne donesu rezultat, dugo pamtiti onome ko ih je vukao. Smena šampionskog trenera, masovno dovođenje igrača i stavljanje u drugi plan onih koji su doneli istorijsku titulu su za sada doveli samo na prag onoga što se  postavilo kao imperativ, a to je odbrana titule.

Ako se u tome ne uspe, renovirana Morača će posle samo jedne sezone, prestati da se puni zbog gostovanja najboljih evropskih timova. Budućnost je u Evroligi zabeležila šest pobeda, a ono što je zanimljivo je da Jasmin Repeša nije uspeo da u tome bude uspešniji od smenjenog Aleksandra Džikića. Naime, obojica su ekipe vodili do po tri pobede, od kojih nijedna nije bila van Morače. O tome će svakako biti reči po okončanju finala, od čijeg će ishoda sasvim sigurno zavisiti i način na koji će se dati ocena evroligaškoj sezoni.

Crvena zvezda je u oba ligaška duela lako savladala Budućnost. No, finale je druga priča i po svemu sudeći, bićemo svedoci uzbudljivih i neizvesnih mečeva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime