DA LI ČOVIĆ NAPUŠTA ZVEZDU? Rukovodiće se samo savetima lekara!

nebojsa covic-buducnost-crvena zvezda-borisa simanic-evroliga
Čović je otkrio budžet Zvezde za ovu sezonu (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

Dok se pojačanja ređaju, mnoge brine da li će Nebojša Čović ostati na čelu Crvene zvezde ili ne. Po tom pitanju se oglasio i on, ali…

Čović je istakao da se ne plaši izazova, a ni protivnika, ali da mu njegovo zdravstveno staje možda ne bude dozvoljavalo da nastavi da vodi klub.

Kako bismo i tu eliminisali teorije zavere, niko ne zazire ni od koga, niti zbog činjenice da ne može kao drugi da zahvati iz bunara želja na dnevnom nivou, jednostavno je – rukovodiću se samo savetima lekara, dobronamernih ljudi koji rade i pomažu Crvenoj zvezdi, ali i statusom koji imamo u ovom društvu – rekao je Čović za Blic i dodao:

– Da pojasnim – niko ne ulazi u sportsku borbu sa jednom rukom zavezanom iza leđa. Nikada tako nije bilo, pa neće biti ni ovog leta, a posebno ne sa klubom čiji sam predsednik bio deset godina, do pre nekih 14 dana, a sada u skladu sa odlukama organa kluba obavljam tu dužnost do izborne Skupštine sredinom septembra – istako je Čović.

On je istakao i da ga ne interesuje šta se dešava u Partizanu i da dešavanja u redovima večitog rivala ne utiču na njegove odluke.

– Apsolutno me ne zanima šta se dešava u našem okruženju i vidim da mnoge poprilično iritira što nemamo nikakav stav, reakciju na nešto što nema veze sa našim klubom niti našim finansijama. I tako će i ostati, a teorije zavere ne možemo da sprečimo niti ćemo gubiti energiju na to. Mene isključivo zanima pozicija KK Crvena zvezda, uz malu ogradu i jedan “mali” problem, a to je da je meni mandat na mestu predsednika kluba istekao i ja sam još tamo u februaru jasno najavio u jednom intervjuu da je veliko pitanje da li ću moći da nastavim, zbog mog zdravlja, da radim ovaj posao na način na koji smatram da treba da ga radim.

nebojša čović-crvena zvezda-pojačanja-jović-kalinić
Čović je pričao o potencijalnim pojačanjima (FOTO: Dragana Stjepanovic/Starsport)

Govorio je i o prethodnom periodu i svemu što je uradio u klubu.

– Urađeno je mnogo, sistem je postavljan skoro tri godine. Crvena zvezda nije preko noći došla u poziciju da se takmiči u Evroligi, a u međuvremenu je osvojeno i 17 trofeja, juniorska titula Evrolige, u klubu je nastalo ili prošlo najmanje 50 reprezentativaca svih selekcija Srbije.

– Ima još jedna stvar koja nas čini ponosnim i koja je bila na svojevrsnoj proveri prethodnih dana: očigledno je da jedna grupa velikih i dobrih igrača i reprezentativaca mahom stekla privrženost prema Crvenoj zvezdi i grbu koji su nosili do te mere da su komotno odbijali vrlo unosne, pa čak i nepristojne ponude drugih klubova. Dakle, ipak se radilo nešto dobro u ovom klubu koji je povratio neku porodičnu atmosferu – ističe Čović.

A, kada se radi o pojačanjima…

– Nikada nismo razmišljali da angažujemo nekog igrača sa “zvučnim imenom” zbog nekakvog marketinga. Jedini cilj kojim se rukovodimo je potreba za takvim igračem i doprinos koji može da da timu i Crvenoj zvezdi na predlog trenera i struke – priča Čović i dodaje:

-Takođe, mi nismo u stanju da dovodimo najzvučnija imena evropske košarke koja imaju ogromnu tržišnu cenu, već možemo da vraćamo bivše igrače ili dajemo šansu strancima za koje procenimo da imaju kvalitet da iskoriste šansu u našem klubu, poput Lojda, svojevremeno Dženkinsa i mnogih drugih koji su stekli afirmaciju u Crvenoj zvezdi – zaključio je Nebojša Čović.

OGLASIO SE I ČOVIĆ: Kalinićeva plata? To su avioni i kamioni!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BORIVOJE BORA KOSTIĆ | Priče iz kraja #40

 

10 KOMENTARA

  1. Kao ne interesuje ga šta se radi u Partizanu,a zato i odlazi,jer će biti smešno kad se sastanu sa Partizanom.Nego ne može više toliko da mulja,pa kao zdravstveni problemi.Samo neka ide,on je zlo za košarku i sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime