NOVA MEĐUNARODNA SARADNJA: Zvezda se širi i daleko na Istok

terzić-mrkela-mijailović
Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Svetozar Mijailović na utakmici sa Radom (FOTO: Pedja Milosavljevic/Starsport)

Crvena zvezda je dogovorila novu saradnju na međunarodnom nivou, a sve je ozvaničeno u prisustvu predsednika Svetozara Mijailovića.

Juče je dogovorena saradnja sa Udinezeom, a danas je Mijailović sklopio predugovor sa Muhamadom Amin Dalekom – malezijskim diplomatom za franšizu Zvezdine akademije u Maleziji.

-Pokušavam da dovedem Zvezdinu fudbalsku akademiju u Maleziju. Naši fudbaleri bi dolazili tu da treniraju jer je skupo da dolaze u Srbiju iz Malezije i Južne Azije, a postoje i prepreke za dobijanje vize. U Maleziji ima dosta talentovane dece koja bi trenirala u Crvenoj zvezdi, tako da bih ja doveo školu u Maleziju da bi tu mogla da treniraju deca iz Malezije i još deset nacija.

O tome razmisljam dve godine i drago mi je što sam ovde i što sam potpisao predugovor sa predsednikom Crvene zvezde Svetozarom Mijailovićem – izjavio je Muhamad Amin Dalek.

Dodao je malezijski diplomata šta mu je sve potrebno za realizaciju projekta.

-Kada potpišemo ugovor sa klubom, potrebno mi je 18 meseci da pronađem partnere i investitore, jer je dovođenje škole skup projekat. To deluje mnogo, možda mi bude trebalo i više vremena, ali mislim da mogu da ispoštujem rok.

Objasnio je i koliki bi bio značaj, ukoliko bi došlo do saradnje.

-Mi imamo dosta mladih igrača koji bi trenirali u Zvezdinoj akademiji. Živimo u svetu gde su socijalne mreže veoma zastupljene. Kada bi došlo do toga da naši igrači igraju fudbal u Evropi, došlo bi do porasta pratioca na društvenim mrežama. Rečeno mi je da jedan talenat iz Malezije koji trenira u Zvezdinoj omladinskoj školi ima 60.000 pratilaca. Nadam se da će uskoro i Crvena zvezda biti klub za koji se navija u Maleziji – zaključio je Muhamad Amin Dalek.

PUKLA BOMBA NA BANJICI: Nenad Lalatović novi trener Rada!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Stefan Stojačić: Olimpijske igre su oduvek bile moj san! | SPORT FOKUS

5 KOMENTARA

  1. To je i te kako dobro za jedan fudbalski klub ,ko zna možda dobijemo odande nekog odličnog igrača …mada će biti tesko mnogo ulaganja je potrebno za raj projekat

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime