Održana Skupština ABA, Zvezda povukla tužbe!

kk-crvena-zvezda-specijalna-olimpijada-srbije-koronavirus
Crvena zvezda ima nove probleme sa koronom (FOTO: KK Crvena zvezda)

Novi dan – nova saopštenja. Skupština ABA lige je održana, a tim povodom se oglasila i Crvena zvezda.

SAopštenje crveno-belih prenosimo u celosti.

-KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je u četvrtak 22.04.2021. godine održana vanredna Skupština ABA lige na inicijativu dosadašnjeg predsedavajućeg ABA lige i direktora KK Cibona Domagoja Čavlovića.

KK Crvena zvezda izražava veliko zadovoljstvo što je sednica Skupštine održana uz prisustvo svih klubova ABA lige jtd i što je protekla u vrlo konstruktivnoj atmosferi u kojoj su se klubovi vratili principima na kojima je regionalna ABA liga jtd i nastala 2015.godine.

Na vanrednoj sednici Skupštine usvojeno je i jednoglasno izglasano 9 tačaka dnevnog reda, uključujući i one najvažnije, a to su vođenje lige od strane predsedništva u sastavu KK FMP, KK Mornar i KK Zadar (Ovo telo će predsedavati ligom do njenog dogovorenog preoblikovanja koje se očekuje u septembru mesecu, što je utvrdjeno i dogovoreno od strane svih klubova).

Takođe, usvojeni su interni akti (Bylaws) lige (koji su od početka sezone usled neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku „radno“), utvrđen je i status direktora i sportskog direktora ABA lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone, a definitivno je potvrdjen status KK Primorska koji je istupio iz lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i Covid-19 protokol i pravilnik o radu sudijskog dela.

S obzirom da je zaključno sa odlukama donetim na današnjoj sednici ispunjeno sve što je KK Crvena zvezda zahtevala u svojim tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, KK Crvena zvezda će povući svoje tužbe.

KK Crvena zvezda smatra da je ovakvom delovanjem i jedinstvom svih klubova i to pre završetka ligaškog dela sezone, ABA liga uspela u poslednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja naredne, redovne Skupštine koju će zakazati Predsedništvo ABA lige – navodi se u saopštenju.

LOJD SE OTVORIO: Ko ga je “ubedio” da dođe u Zvezdu i još važnije da li ostaje?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Košarkaški kviz | NBA EDITION #13 | Testiraj znanje! POGODI KOŠARKAŠA

 

4 KOMENTARA

  1. KK Crvena Zvezda treba da se bori i izbori za vodecu poziciju ABA lige,a ne da se bavi konferencijama i saopstenjima!!! Da pored vec pobedjene Krke pobedi i Zadar …..

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime