Čović na vanrednoj konferenciji: Sistemska krađa, na ovome se neće završiti!

Foto: Printscreen

Malo nakon finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu, predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović sazvao je vanrednu konferenciju za medije na kojoj je poručio je da je trijumf Partizana „evidentna sistemska krađa“ i dodao da se „ovde neće završiti naša diskusija“.

Sastav Andree Trinkijerija odbranio je trofej nacionalnog kupa posle neverovatne završnice u kojoj je Džok Lendejl, nakon faula Bilija Berona na 0.2 sekunde pre kraja susreta, sa penala odlučio pobednika (76:74).

Međutim, prvi čovek crveno-belih nije želeo da čestita Partizanu na „ukradenoj pobedi“, već je ocenio da su arbitri „postepeno potkradali Crvenu zvezdu i na kraju završili posao“.

Čović na vanrednoj konferenciji: Sistemska krađa, na ovome se neće završiti!

“Radi se o evidentnoj sistemskoj krađi, mi se na neki način vraćamo u ona vremena u kojima znamo šta se dešavalo. Mogli ste da vidite, Košarkaški savez Srbije ne postoji. To je skup ljudi koji su tamo zalutali. Pogledajte ložu, da li je u loži sedeo ijedan predstavnik Crvene zvezde?”, poručio je Čović, a zatim nastavio:

“Belošević je celu utakmicu tendenciozno, postepeno i vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu, da bi na kraju završili svoj posao. Čist faul u napadu nije sviran. Pre toga, nagradio ih je sa dva bacanja kada je isteklo vreme, nisu preneli loptu, na kraju Obrknežević svira nešto što se u košarci uopšte ne svira. Ako je to svirano, onda je trebalo da bude svirano i ono na Perperogluu, ali, to je Kup Srbije. Jasno ćemo da preispitamo da li u tim akcijama uopšte treba da učestvujemo. Nikad ne čestitam ukradeno, pa neću ni večeras. Ovde se završava naša diskusija”.

Takođe, Čović je istakao i da mu je „sada jasno zašto lobiraju po Srbiji da bi preuzeli Košarkašku ligu Srbije i obezbedili ovako brutalne krađe“, a osvrnuo se i na pogrdnu skandiranje navijača.

Partizan je uzeo Kup, može li i ABA ligu? Proveri kvote!

„Nije moje da analiziram sastav lože, ali mislim da država ima puno razloga da se pozabavi time. Takođe, i sa time da neko sedam godina permanetno vređa moju suprugu i da to niko ne uzima u zaštitu. Do skoro su se vodile kampanje za uvrede žena u skupštini, na ulici… da ne pominjem imena tih dama. Nešto nisam video ni da ste se vi iz medija istakli u toj celoj stvari, verovatno se plašite“, zaključio je Nebojša Čović.

Trener Zvezde Milan Tomić nije se pojavio na završnoj konferenciji posle finala, a igrači srpskog šampiona nisu izašli ni na dodelu medalja, već su otišli direktno u hotel.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime