Prandeli emotivno: Ovo je drugi put da napuštam Fiorentinu…

Ćezare Prandeli
Prandeli se pismom oprostio od Fiorentine Foto: GuliverImage.com-Photo Cafaro/LaPresse

Ćezare Prandeli i Fiorentina nekako su oduvek predstavljali spoj, koji je bilo teško zamisliti odvojeno. Iskusni trener dugo je predvodio Ljubičaste, ali saradnji je došao kraj, kako navodi, njegovom odlukom.

Danas je objavljeno da napušta klupu kluba iz Firence, ali je potom nekadašnji selektor Italije i najavio oproštaj od fudbala.

Uspešnu igračku karijeru krunisao je sa Juventusom, kao selektor je sa reprezentacijom Italije bio vicešampion Evrope, a od Fiorentine je napravio sebi svojstven, drugačiji klub.

Sada već davne 2007/08 stigli su do plasmana u Ligu šampiona, a iste godine je proglašen i najboljim trenerom Serije A.  2010. je prvi put otišao iz Firence, da bi se nedavno vratio, ali ovaj odlazak, kako njemu, tako i Ljubičastima, predstavlja mnogo više od običnog raskida ugovora.

Na kraju, emotivnim pismo se oprostio od Fiorentine, uz isticanje da “ovo više nije njegov svet“.

-Ovo je drugi put da napuštam Fiorentinu. Prvi put bilo je odlukom drugih, ovaj put mojom odlukom. U životu svakog čoveka osim dobrih gomilaju se i loše stvari i to nekad dođe na naplatu. U ovom trenutku nalazim se u apsurdno neugodnoj situaciji koja mi na dozvoljava da budem ono što jesam. Kada sam drugi put došao, došao sam sa zadovoljstvom i ljubavlju, pa i za entuzijazmom zbog novih vlasnika. Ali izgleda je tu bilo previše ljubavi prema gradu, lepih sećanja i bio sam slep, nisam video da nešto ne štima, nešto u meni unutra nije bilo kako treba-, napisao je Prandeli i objasnio:

-Doneo sam ovu odluku zbog ogromne odgovornosti koju imam pre svega prema igračima i klubu, ali ništa manje respekta nemam ni prema navijačima. Ko god igra nesumnjivo ima veliki talent, a talentovani igrači su osetljivi i ni na koji način ne želim da ih dovedem u neugodan opoložaj i utičem na igru tima. Poslednjih meseci u meni raste nešto što je promenilo način na koji gledam stvari. Došao sam ovde da da dam 100 odsto sebe, ali čim sa osetio da to više nije moguće odlučio sam da odem-, istakao je Prandeli.

Zahvalio se potom i saradnicima, ali i nagovestio penziju.

-Svestan sam da moja karijera možda završava ovde, ali ne žalim. Verovatno ovaj fudbalski svet u kom sam bio čitav život više nije za mene i ne prepoznajem se više u njemu. Sigurno je da sam se promenio, ali svet se menja brže nego što sam mislio. Zbog toga mislim da je vreme da odustanem od te brzine, stanem i pronađem sebe, ko sam u stvari-, navodi se u pismu Ćezara Prandelija.

Vlahović i Milenković ostali bez trenera, Prandeli bivši u Firenci

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kviz | EP 32 – Testiraj znanje! POGODI FUDBALERA

5 KOMENTARA

  1. Jezivo je otici iz kluba koga volis,sa kojim si tako dugo radio i kvalitetno ga vodio toliko godina!!!Zivot uvek postavlja teske izazove pred jake ljude,cineci ih jos jacim….

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime