Čelsi kažnjen, u naredna dva prelazna roka ne mogu da dovode igrače

Čelsi

Čelsi neće moći da dovodi igrače u naredna dva prelazna roka jer su prekršili pravila FIFA o transferima kada su u pitanju maloletni fudbaleri.

Londonski klub je prekršio pravilnik FIFA u slučajevima 29 transfera maloletnih igrača i ovo će biti drugi put da su “Plavci” kažnjeni zbog ovakvih prekršaja.

Čelsi kažnjen, u naredna dva prelazna roka ne mogu da dovode igrače

Klub Romana Abramoviča je 2011. dobio zabranu dovođenja fudbalera zbog transfera Gaela Kakute iz Lansa. FIFA je izdala zvanično saopštenje povodom ovog slučaja.

Otkriveno je da je Čelsi prekršio članak 19 pravila kada su u pitanju transeri 29 maloletnih fudbaleri i da je počinio još nekoliko ostalih prekršaja kada je u pitanju registrovanje fudbalera. Klub je takođe prekršio član 18bis pravila u dogovorima sadva malooletna igrača.

Disciplinska komisija će kazniti Čelsi sa zabranom dovođenja igrača u dva prelazna roka. Ova zabrana se odnosi na klub kao celinu, isključujući futsal i ženske timove, ali ne sprečava odlazak igrača“, navodi se u saopštenju.

Čelsi kažnjen, u naredna dva prelazna roka ne mogu da dovode igrače

To znači da će Čelsi moći da prodaje igrače u narednom periodu, te be isključuje mogućnost odlaska Edena Azara iz kluba.

Čelsi će imati pravo da se žali na ovu odluku, te da proba da smanji kaznu. Osim zabrane dovođenja igrača Čelsi se suočava i sa nekoliko finansijskih penala.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime