Postoji mnogo dobrih stvari koje su u vezi sa bilo kakvim pisanjem o vaterpolo reprezentaciji Srbije, a dve možda najvažnije su da nema puno iznenađenja i da skoro uopšte nema nerviranja.

To što se selektor Dejan Savić ,,iznervirao” viškom slobodnih dana posle direktnog plasmana u četvrtfinale, nema neku preveliku važnost. Utakmica sa uslovno rečeno nepoznatim protivnikom je tek u utorak, a pobednik će u polufinale. Kada smo kao dobru stvar spomenuli nedostatak iznenađenja, mislili smo na to da su protivnici manje-više uglavnom isti.

Srbija protiv Slovačke za ,,razradu teme“ pred četvrtfinale

To je slučaj i ovoga puta i mada su preostali da se odigraju mečevi osmine finala, Srbija će sa skoro stoprocentnom sigurnošću sledeći meč igrati sa Mađarskom. Razlika između Holandije i Mađarske je isuviše velika u korist suseda da bi se i razmišljalo o iznenađenju, bar ne u ovoj fazi takmičenja.

Parovi osmine finala i žreb su odranije poznati, a verovatno je najneizvesniji duel Rusije i Francuske. Preostali mečevi su Nemačka – Grčka i Crna Gora – Rumunija. Odnos snaga je takav da ,,uljeza” u četvrtfinalu neće biti, ali je veoma zanimljiva situacija u takozvanom kosturu koja potencijalno može da donese najmanje jedan derbi.

Srbija će u svakom lsučaju igrati najmanje jedan derbi

Naime, Hrvatska čeka pobednika duela između Crne Gore i Rumunije, čiji bi pobednik morao da se suoči sa reprezentacijom koja bude bolja u okršaju Srbije i Mađarske. Ovoga puta smo Holandiju namerno zaboravili. Favorit drugog dela kostura je Italija koja na evropsko zlato čeka još od 1995. godine, a na finale od Zagreba 2010.

Tipujte ko će biti protivnik Delfina u četvrtfinalu

To za Azure može da ostane u domenu snova jer u ovom veku niko osim zemalja nekadašnje Jugoslavije se nije peo na najviše postolje na takmičenju. To su poslednji bili Mađari i to baš u Italiji 1999. godine. Srbija tri puta, jednom Savezna republika Jugoslavija, jednom Srbija i Crna Gora u zajednici i po jendom Hrvatska i Crna Gora su bilans zlatnih medalja u ovom milenijumu.

Da će biti penušanja u bazenu, biće ga, a na putu do jednog od dva velika derbija biće potrebno da Srbija savlada Mađarsku. Selektor Savić za sada ne pokazuje nameru da o tome govori, ali ni to nije previše čudno. Za sada ga zanima samo posao spremanja ekipe za mečeve u kojima se samo pobeda računa.

Ako se prognoze ispostave kao tačne, četvrtfinalni mečevi bi trebalo da izgledaju ovako: Srbija  – Mađarska, Hrvatska – Crna Gora, Španija – Grčka i Italija – Rusija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime